Hain terör örgütü FETÖ içinde son aylarda başlayan kavgalar örgütün bugüne kadar sakladığı karanlık sıraları da bir-bir ortaya döküyor. FETÖ'cü gazetecilerin ve mahrem imamlarında yaptığı ifşaat ve itiraflarla Gülen'in 15 Temmuz Darbesi ile ilgi bilgisi olduğundan, katalog evliliklerde rakibini ekarte emek için ihbar etmeye,  para hırsızlıklarına kadar birçok dehşet verici gerçek bulunuyor.

İtirafta bulunanlar arasında FETÖ'nün mahrem imamlarından Halit Esendir Fetullah Gülen'in yeğeni Ebu Seleme Gülen ve FETÖ'cü gazeteciler de bulunuyor. Çoğunluğu örgüt içi kavgaların ürünü olan bu ifşaat ve itiraflardan Samimihaber okurları için bir derleme yaptık.  

Ahmet Dönmez ve Cevheri Güven İfşası:

Ahmet Dönmez, Eyüp Ensar Uğur'un evliliği önünde kendisine "rakip" olarak gördüğü bir FETÖ mensubu hakkında haber yaptırarak tutuklatmak istediğini açıkladı.

Ensar Uğur da Firari Ahmet Dönmez'in Gün Zileli ile görüşmesini ifşa etti.

Halit Esendir'in İtirafları:

FETÖ üyelerinin birbirini ifşa ettiği olayda, Halit Esendir 15 Temmuz darbe girişimini ele alarak örgüt içi iletişim ve bilgi aktarımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Fetullah Gülen'in darbeden haberi olduğunu söyledi.

Barbaros Kocakurt ve Diğer Üst Yöneticilerin İtirafları:

Barbaros Kocakurt ve diğer Âli Heyet üyeleri, Ebuseleme Gülen'in açıklamaları sonrası iç kavgayı yatıştırmak için görüntülü veya yazılı açıklamalarda bulundu.

Ebuseleme Gülen'in İtirafları:

Ebuseleme Gülen, Fetullah Gülen'in 15 Temmuz darbe girişimindeki rolü ve örgüt içi kritik isimler hakkında çarpıcı ifşalarda bulundu.

Erdoğan Putin görüşmesinde üç konu masada olacak Erdoğan Putin görüşmesinde üç konu masada olacak

Adil Öksüz'ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yıpratmak için bilgisayar oyunu hazırlattığına dair açıklamaları önemli bir itiraf olarak dikkat çekti.

Oyun ve Propaganda Faaliyetleri:

Ebuseleme Gülen'in ifşalarına göre, FETÖ örgütü Türk siyasetine müdahale etmek için bilgisayar oyunları ve propaganda faaliyetleri düzenledi.

İYİ Parti'nin eski genel başkanı Meral Akşener'i hedef alan ve yasaklanan bir bilgisayar oyunu da bu faaliyetler arasındaydı.

Ebuseleme Gülen, amcası Fetullah Gülen'in ve örgütün diğer üst düzey yöneticilerinin 15 Temmuz darbe girişiminin içinde olduğunu ifşa etti.

Darbe girişiminin hazırlıklarının aylar öncesinden başladığını ve görevlendirmelerin yapıldığını belirtti.

Firari Adil Öksüz'ün darbe girişimini planlarken Fetullah Gülen ve diğer üst yöneticilerle doğrudan iletişimde olduğunu söyledi.

Ebuseleme Gülen, Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki kampından kaçırıldığını ve bu olayın örgüt içindeki çatışmayı derinleştirdiğini ifade etti.

Adil Öksüz ile 2016 yılında ocak sonu ve nisan başı arasında birkaç kez görüştüğünü ve Öksüz'ün örgüt içinde belirli bir rolü üstlendiğini aktardı.

Himmet Paralarının Kötüye Kullanımı:

Ebuseleme Gülen, FETÖ yöneticilerinin himmet paralarını kötüye kullandığını ve yabancılara içki ısmarladığını ifşa etti.

Cevdet Türkyolu'nun ise himmet paralarını zimmetine geçirerek örgüt içinde tartışma yarattığı ortaya çıktı.

Editör: Elif Erbay