Galatasaray ile derbi maçında yapaşananlar ve sonrasına ilişkin Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ketenci'den açıklama geldi.

Derbide Galatasaray'ın itiraz ettiği penaltı pozisyonuna değinen Kızılhan, Galatasaray kanadından bugün gelen açıklamalara cevap verdi. Burak Kızılhan'ın açıklamaları şöyle:

"Bugün bir etkinlik sonrası Dursun Özbek ve Erden Timur açıklamalarda bulunmuş. Biz de gerekli açıklamaları yapabilirdik ama yapmadık. Dünkü maçtan sonra başlayan yalan operasyonunun devamını getiriyorlar. Yıllardan bu yana alışılagelmiş Galatasaray tavrı. Hem itidal istiyorlar hem de olmayan pozisyonda mağduriyet yaratmaya çalışıyorlar."

"TEK AMAÇLARI SÜPER KUPA ÖNCESİ KAMUOYUNU MANİPULE ETMEK"

"Aslında tek amaçlarının Süper Kupa öncesi ortam yaratarak olayı kendi lehlerine çevirmek, kamuoyunu manipule etmek. Bu kısa yolları kullanmaya alışkın bir camia. Galatasaray tarafı dört bir koldan, olmayan bir pozisyon üzerinden adalet istiyorlar. Aslında bu adalet talebi değil ayrıcalık. Madem adalet istiyorlar o zaman Nelsson'un eline çarpan pozisyonda da penaltı verilmesi gerekiyor. Bunları neden konuşmuyoruz?

Galatasaray Futbol takımı dün yerden kalmadı. Bunları konuşalım. Gerçek pozisyonları konuşalım. Oyunu durdurmak için ellerinden geleni yaptılar."

"BU ZİHNİYETLE ORTAK HİÇBİR ŞEY YAPMAYACAĞIZ"

"3 gün sonra Süper Kupa oynayacağız. TFF'den de soru geldi. Süper Kupa'nın ortak basın toplantısı için ne düşündüğümüzle ilgili. Galatasaray kanadı bunu kabul etmiş ama biz federasyona da cevabımızı buradan vermiş olalım. Biz bu zihniyetle yan yana, aynı masada ortak hiçbir şey yapmayacağız. Süper Kupa'nın basın toplantısı da buna dahildir."

Luciano Spaletti'nin forma koleksiyonu Luciano Spaletti'nin forma koleksiyonu

"BUNLAR HANGİ MAÇI SEYRETTİLER!"

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ketenci ise şunları kaydetti:

"Galatasaray Kulübü yöneticilerinin yaptığı açıklamaları şaşkınlık içinde takip ediyoruz. Yaptıkları açıklamalarda 'maçın skoruna etki eden hata, şampiyonluğa etki eden hata' diyorlar. Bunlar hangi maçı seyrettiler çok merak ediyoruz. Mesela dün mücadele ettiler mi? Sürekli yerde yattılar. Top oyunda 43 dakika kalmış. Kalecileri bir kere hızlı atak başlattı mı? Kayserispor ile oynadığımız maç daha heyecanlı bir maçtı. En azından 90 dakika ayakta kalan, futbol oynamak isteyen bir rakiple mücadele ettik."

"KANDIRMAYIN İNSANLARI, BİZ SİZİN NE OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ"

Ahmet Ketenci sözlerini şöyle tamamladı: "Haftalardır tüm kulüpler ve spor kamuoyu hakem performanslarından rahatsızken gerçekte bir tek Galatasaray rahatsız değil. Biz Süper Kupa için biz yabancı hakem olsun dedik. Şimdi hakemlerden şikayet ediyorlar ya madem böyle onlar da yabancı hakem talebinde bulunsalardı. Onların bu konuda tavırları ne olmuş? Yabancı hakem talep etmişler mi? Etmedilerse neden etmemişler? Şimdi ne oldu? Yerde yatarken maç kazanamadılar ve rahatsız oldular. O kadar da değil. İşlerine gelmeyince itidale davet, adalete davet ediyorlar. Maç sonrasında paylaşılan fotoğrafların, ilgili pozisyonla hiçbir ilgisi olmadığı açıkça görülüyor. Oyuncu yerde yatarken ağzını tutuyor, kulüp morarmış göz paylaşıyor. Morarmış göz fotoğrafının konu olan mücadeleyle alakalı olmaması kamuoyunu yanıltma çabasıdır. Şu çok net bir şey ki sizinle adalet, sizinle itidal aynı cümlede olmuyor. İçi boş kalıyor. Kandırmayın insanları, en azından biz sizin ne olduğunuz biliyoruz. Bırakın bu işleri çıkalım sahada eşit şartlarda oynayalım. Fenerbahçe olarak oyunu temiz ve adil oynamaya devam ederken, karşımıza çıkan bu tür çirkin çabalarla da ne yazık ki muhatap olmak zorunda kalıyoruz."