Spor

Fenerbahçe'de taraftarlardan takıma destek, Büyükekşi'ye öfke

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in son haftasında İstanbulspor'u 6-0 mağlup ederek sezonu 99 puanla ikinci sırada tamamladı. Sarı-lacivertli taraftarlar, oyunculara ve teknik heyete büyük destek verdi.

Abone Ol

Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında Fenerbahçe, sahasında İstanbulspor'u 6-0 yenerek sezonu tamamladı.

İsmail Kartal'ın öğrencileri sezonu 99 puanla tamamlarken, rakip filelere 99 gol göndererek "ligin en golcü takımı" unvanını aldı ve kalesinde sadece 31 gol gördü.

27 Maçlık Yenilmezlik Serisi

Fenerbahçe, bu galibiyetle ligde oynadığı son 27 maçta yenilmedi. Bu süreçte Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Kayserispor ve İstanbulspor'u ikişer kez yenerken, Sivasspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Pendikspor, Trabzonspor, Adana Demirspor ve Galatasaray'ı mağlup etti. İlk yarıda Adana Demirspor ve Galatasaray ile ikinci yarıda Samsunspor, Alanyaspor, Sivasspor ve Konyaspor maçlarında berabere kaldı. Son yenilgisini ligin 11. haftasında Trabzonspor'a 3-2 ile almıştı.

Tribünlerden Yoğun Destek

Galatasaray ile kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Konyaspor karşısında Galatasaray'ın öne geçmesi sonrası tribünlerden büyük destek gördü. Taraftarlar, futbolcuların isimlerini tek tek söyleyerek alkışladı ve tezahüratlarda bulundu.

Teknik direktör İsmail Kartal lehine de tezahüratlar yapan sarı-lacivertli taraftarlar, "Fenerbahçe'nin çocuğu İsmail Kartal" şeklinde tempo tuttu. Maçın son dakikalarında tribünlerden "Bu taraftar sizinle gurur duyuyor" sesleri yükseldi. Maçın ardından futbolcular ve teknik heyeti tribünlere çağıran taraftarlar, "Bu taraftar sizinle gurur duyuyor" tezahüratlarını sürdürdü.

TFF Başkanı Büyükekşi'ye Öfke

Fenerbahçe tribünleri, İstanbulspor maçında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye tepki gösterdi. Kadıköy'deki tüm tribünler, "Futbolun katili, Cimbom'un k..." şeklinde tezahürat yaptı. Sezon boyunca Fenerbahçe taraftarı, Büyükekşi'ye tepki göstermiş ve istifasını istemişti.