Süper Lig'in yıldızına şok suçlama: 4 yıl hapis cezası talebi! Süper Lig'in yıldızına şok suçlama: 4 yıl hapis cezası talebi!

Basketbolda gelmiş geçmiş en iyi üç isim sıralamasında hemen her zaman adı anılan Michael Jordan, uzun yıllar önce emekli oldu ama halen birilerine kazandırmayı sürdürüyor. 

Jordan’ın Chicago Bulls takımında 1996-1997 sezonunda giydiği formalardan biri önümüzdeki günlerde açık artırma yöntemiyle satışa çıkartılacak. Tek formanın satışından 4 ila 6 milyon dolar arasında bir gelir bekleniyor. 

Jordan’ın en çok giydiği forma

New York’ta 23 Ekim’de yapılacak açık artırmayı gerçekleştirecek olan müzayede evinin uzmanları, Jordan’ın söz konusu kırmızı formayı en az 17 kez giydiğini düşünüyor. Oysa Jordan genellikle bir maçta giydiği formayı bir daha giymezdi. Jordan 17 maçta terlettiği formaya değer katan da bu. 

Michael Jordan kimdir?

Amerikalı siyahi Michael Jordan 1963 yılında doğdu. 1984 ila 2003 yılları arasında Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA’da basketbol oynadı. Efsane haline geldiği Chicago Bulls formasıyla tam 6 kez NBA şampiyonluğu tattı. Basketbolun tüm dünyaya yayılmasında önemli bir figür/sembol haline geldi. NBA resmi sitesinde Jordan için; "Alkışlarla, Michael Jordan tüm zamanların en iyi basketbol oyuncusudur" yazmaktadır ancak bu görüşe katılmayan ve Kareem Abdul-Jabbar’ı dünyanın gelmiş geçmiş en büyük basketbolcusu olarak kabul eden birçok kişi vardır.

Editör: Elif Erbay