Fenerbahçe NBA oyuncusunu renklerine kattı Fenerbahçe NBA oyuncusunu renklerine kattı

Beşiktaş, defansını güçlendirmek için transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Siyah-beyazlı kulüp, Gabriel Paulista ve Emirhan Topçu'nun ardından rotayı Almanya Bundesliga ekiplerinden Augsburg forması giyen Felix Uduokhai'ye çevirdi. Beşiktaş Yönetim Kurulu Danışmanı Brad Friedel'in, 26 yaşındaki savunma oyuncusunun transferini sonuçlandırmak amacıyla Almanya'ya gittiği öğrenildi. Peki, Felix Uduokhai kimdir? Felix, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? İşte, Flix Uduokhai'nin kariyeri ve başarıları...

Sercan Dikme'nin haberine göre, Beşiktaş, Uduokhai transferinde sona yaklaştı. Kulüpler arasındaki görüşmelerin olumlu ilerlemesi üzerine devreye giren Brad Friedel, Almanya'da Augsburg kulübü yetkilileriyle bir araya gelerek transferi sonlandırmayı amaçlıyor. Uduokhai, güçlü fiziği ve sol ayağını kullanmaktaki başarısıyla dikkat çeken bir stoper olarak biliniyor. 

Felix Uduokhai kimdir, nerelidir?

9 Eylül 1997 Almanya doğumlu Felix Uduokhai, Nijerya asıllı bir futbolcudur. Stoper mevkisinin yanı sıra sol bek ve ön libero pozisyonlarında da görev yapabilen Uduokhai, 1,92'lik boyuyla ve güçlü fiziğiyle de dikkat çekiyor. Profesyonel futbol kariyerine 2008-2009 sezonunda Aue altyapısında başlayan Uduokhai, daha sonra 1860 Münih altyapısında forma giydi. 2017-2018 sezonunda Wolfsburg'a transfer olan Alman oyuncu, 2020'den bu yana Augsburg formasını taşıyor. 

Felix Uduokhai, Augsburg ile çıktığı 124 maçta 3 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Güncel piyasa değeri 7 milyon Euro olan Felix'in, Augsburg ile olan sözleşmesi 2025'te sona eriyor. Transfer döneminin başında Beşiktaş'la anlaşma sağlayan ve İstanbul'a gelerek Nevzat Demir Tesisleri'ni ziyaret eden Felix Uduokhai'nin transferinin önümüzdeki günlerde resmiyete dökülmesi planlanıyor. 

Editör: Ercan Çankaya