FATİHA SURESİNİN OKUNUŞU 

Elhamdulillâhi rabbil'alemin, Errahmânir'rahim, Mâliki yevmiddin, İyyâke na'budu Ve iyyâke neste'în, İhdinessirâtal mustakîm, Sirâtallezine en'amte aleyhim Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

19 Mayıs'ta trenler ücretsiz 19 Mayıs'ta trenler ücretsiz

Fatiha suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu

Fatiha Suresi'nin Türkçe Okunuşu ve Anlamı 

"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur. Din gününün sahibi Allah'a hamd olsun. O'ndan yardım dileriz. Doğru yolu bulanlara, peygamberlerin ve salihlerin yoluna ulaşanlara, Tevfik Allah'tandır." Fatiha Suresi, Allah'ın her şeyin Rabbi olduğunu, insanların O'na ibadet etmeleri gerektiğini ve O'ndan yardım istemeleri gerektiğini vurgular. Ayrıca, Müslümanların doğru yolu bulmaları ve Allah'ın hidayetiyle salih amellerde bulunmaları gerektiğini ifade eder.

Fatiha suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu

Arapça Okunuşu ve Diyanet Meali 


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّي

Fatiha suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu

Fatiha Suresi'nin Diyanet Meali'nde şu şekildedir: 


"Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla. Hamd, âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur. Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla. Din gününün sahibi Allah'a hamd olsun. Yalnız sana ibadet ederiz, yalnız senden yardım dileriz. Bizi dosdoğru yola, nimetlendirdiğin kimselerin yoluna ilet. Gazaba uğrayanların ve sapıklarınkine değil."

Fatiha suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu
Fatiha Suresi'nin Fazileti 

Fatiha Suresi'nin fazileti, Kur'an'ın özü olarak kabul edilmesinden gelir. Peygamber Muhammed (s.a.v.)'in hadislerinde, Fatiha Suresi'nin Kur'an'ın yedinci, özeti ve anahtarı olduğu belirtilir. Bu sureyi her namazda okumak, Müslümanlar için büyük bir fazilet olarak kabul edilir ve ibadetlerinin kabul edilmesine vesile olur.