Sokaklar karıştı! Arnavutluk diken üstünde! Bakana “Uyuşturucu kaçakçısı” dedi, hapse atıldı! Sokaklar karıştı! Arnavutluk diken üstünde! Bakana “Uyuşturucu kaçakçısı” dedi, hapse atıldı!

Fas, salı günü Avrupa'ya düzensiz göç eden vatandaşlarını geri almaya hazır olduğunu açıkladı ve geri göndermelerdeki gecikmelerden göç alan ülkeleri sorumlu tuttu.

Fransız milletvekilleri, geçen ay 19 yaşındaki bir Fransız öğrenciyi öldürdüğü şüphesiyle Faslı bir göçmenin tutuklanmasının ardından daha sıkı bir göç politikası çağrısında bulundu.

Fransa’da yeni kurulan hükümetin İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, göç politikalarında sıkı tedbirler alacağının sinyalini vererek, ülkeye yasa dışı gelen göçmenlerin sınır dışı edilmesini kolaylaştırıcı adımlar atacağını bildirdi.

Fas, göçmen sorununda Avrupa ülkelerini suçladı

Ancak Rabat yönetimi, Faslı göçmenin geri gönderilmesi için gereken belgenin Fransız yetkililerce hala verilmediğini belirtti.

Fas Dışişleri Bakanı Nasser Bourita salı günü yaptığı açıklamada, krallığın "Faslı olduğu belgelenen ve Fas topraklarından ayrılan herhangi bir düzensiz göçmeni geri almaya hazır olduğunu" söyledi.

"Fas hazır, peki diğer taraf hazır mı?" diyen Bourita, Rabat'ın düzensiz göçle mücadele konusunda "ders almasına gerek olmadığını" söyledi.

Paris'in batısındaki bir ormanda 19 yaşındaki bir kız öğrencinin cesedinin bulunmasının ardından katil zanlısı Faslı göçmen, dört gün sonra İsviçre'de yakalandı.

Zanlının 2019 yılında işlediği tecavüz suçundan hüküm giydiğini ve sınır dışı edildiğini bildirildi.

Fransız yetkililer, Fas'ın tutuklu göçmenin derhal iadesi için iade izni verilmesi talebine yanıt vermediğini iddia etti.

Rabat talebin doğru bir şekilde iletilmediğini söyledi.

Editör: Burçin Çelikkol