Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, AK Parti’nin Kızılcahamam’da gerçekleşen kampında AK Partili isimlerin sağlık sistemine dair eleştirileri sonrası istifa kararı aldığı öne sürüldü.

Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre kampta Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, özel hastanede hayatını kaybeden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söyledi. Koca ise Vural’a “O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz” diye yanıt verdi.

Yine iddiaya göre araya giren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olandan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın” ifadelerini kullandığı belirtildi. 

Başka milletvekillerinin de sağlık sisteminde ciddi sorunlar olduğunu dile getirmesi üzerine yaşanan tartışmanın Bakan Koca’da kırgınlık yarattığı belirtildi. İddiaya göre Koca, bugün Erdoğan’ı arayarak affını istedi. Erdoğan da talebi kabul etti. Bir diğer senaryoya göre ise Erdoğan, Koca’dan affını istedi.

Bakan Koca “başka bir pozisyonda hizmet” istemiş

İstifa iddialarını Halk TV’den gazeteci İsmail Saymaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Koca “Affınızı istemişsiniz, doğru mu?” sorusuna “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda” diye yanıt verdi.

Ankara'daki kan donduran aile katliamı göz göre göre geldi Ankara'daki kan donduran aile katliamı göz göre göre geldi

Koca, Saymaz’ın “Bugün cumhurbaşkanıyla görüşmüşsünüz” sözü üzerine ise “Biz her zaman görüşüyoruz” diye yanıt verdi.

Editör: Haber Merkezi