Meta'dan duyurulan açıklamada, yapılan incelemenin ardından, kelimenin  geniş ve kapsamlı anlamının olduğu ve Arapça konuşanları orantısız bir şekilde etkilediğinin tespit edildiği belirtildi. 
Facebook ve Instagram platformlarında uygulanan sansürün  geçen hafta alınan kararla kaldıracağı duyuruldu .
Şirket , Orta Doğu'yu ilgilendiren içerikleri ele alış biçimi nedeniyle yıllardır eleştiriliyor. 

ABD ve koalisyon güçlerinin Irak’tan çekilme tarihi belli oldu ABD ve koalisyon güçlerinin Irak’tan çekilme tarihi belli oldu


Gazze ile ilgili Arapça paylaşımlar neyi gösterdi? 


Arapçadaki şehid kelimesi, özellikle Ortadoğu'da ve İslam toplumlarında önemli kültürel, dini ve tarihi anlamlara sahip.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasıyla birlikte, sosyal medya paylaşımlarında pek çok anlamda kullanıldı. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için kullanıldığı gibi, direnişin ve meydan okumanın güçlü bir simgesi haline gelen "şehit" kelimesi aynı zamanda kamuoyunun duygularını harekete geçirmek için de paylaşımlarda yer aldı. 
Meta'nın Mart ayındaki incelemesinde, "şehit" kelimesinin kullanımına ilişkin kuralların, kelimenin çeşitli anlamlarının hesaba katılmadığı ve şiddet eylemlerini övmeyi amaçlamayan içeriklerin de kaldırılmasıyla sonuçlandığı tespit edildi.
İsrailli uzmanlar, İsrail tarafından öldürülen Filistinlilere atıfta bulunurken düzenli olarak kullanılması nedeniyle kararı "antisemitik" olarak nitelendirdi . 
Yasağın kaldırılması kararı, şu ana kadar 38.000'den fazla Filistinlinin hayatına mal olan Gazze savaşının başlamasından yaklaşık dokuz ay sonra geldi.
Denetleme kurulu, Meta'nın kelimeyle ilgili politikasının platformlar genelinde milyonlarca kişinin sansürlenmesine yol açtığını belirterek değişikliği memnuniyetle karşıladı.
 

Editör: Burçin Çelikkol