Timur Cihantimur, 1 Mart günü İstanbul’da ölümlü kazaya sebep olduktan sonra annesi Eylem Tok ile birlikte önce Mısır’a daha sonra da ABD’ye kaçmıştı.
ABD'nin Boston eyaletinde Jamaica isimli bölgede ev tutarken Eylem Tok ve ev sahibi arasında sözleşme imzalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı ve Türkiye’nin ABD Büyükelçiliği'ndeki Güvenlik Ateşeliği, firari anne ve oğulun yerlerini tespit etti.

Rumlar tarihi fotoğrafı da çaldı! Rumlar tarihi fotoğrafı da çaldı!

Boston Polisi düğmeye bastı ve ABD'nin doğu yakasına 14 Haziran 09.30 saatlerinde Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un yaşadıkları yere baskın düzenlendi. Herhangi bir zorluk çıkarmayan ikili gözaltına alındı. Timur Cihantimur paniklese de annesi onu sakinleştirdi. Gözaltı esnasında Eylem Tok çok sayıda telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Eylem Tok ve oğlu tutuklandı

Anne ve oğlu, Boston Federal Mahkemesi'ne çıkarıldı. Timur Cihantimur "kasıtsız adam öldürme ve yaralama", anne Eylem Tok ise "suçluyu korumak" maddelerine istinaden tutuklandı. 18 Haziran Salı günü tekrar hakim karşısına çıkacak olan şüphelilerin tutuklulukları bir kez daha değerlendirilecek.

Editör: Haber Merkezi