İstanbul'un Eyüpsultan'da 1 Mart'ta ölümlü kazaya yol açıp Mısır'a, daha sonra da ABD'ye kaçan ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok ABD'de yakalanmıştı. Firari olarak gezen anne ve oğulun yakalandıkları anlar polis kamerasına yansıdı.
Boston polisi tarafından gözaltına alınan anne ve oğulun görüntülerinde ilk olarak Cihan Cihantimur'un yakalandığı görülüyor. Polis tarafından üst araması yapılan Cihantimur, daha sonra ise polis aracına bindiriliyor.

Tok'un rahat tavırları dikkatleri çekti

Cihantimur'un ardından ise kameralara anne Eylem Tok'un görüntüleri yansıdı. Üzerinde siyah bir elbise olan Tok'un imaj değişikliğine giderek saçlarını küt ve sarı yaptığı dikkatlerden kaçmadı. Eylem Tok'un, oldukça rahat tavırlar sergilemesi de bir başka ayrıntı olarak yer aldı.

Eylem Tok Yakalanma Görüntüleri

Teröristlere demir yumruk! MSB: 11 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi Teröristlere demir yumruk! MSB: 11 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Bilerek yakalandılar iddiası

Cihan Cihantimur'un çarparak öldürdüğü Oğuz Murat Aci ailesinin avukatı Hacı Orhan, İkilinin evinin New York'ta olmasına rağmen Boston'da okul kaydı yaparken "Bilerek" yakalandığı, polislerin onları okuldan aldıkları belli olsun diye okul önünde uzun süre bekledikleri, Boston'da yargılama durumu farklı olduğundan bu durumunu planladıklarını ifade etmişti.

Türkiye'ye iade davası 1 Temmuz'a ertelendi

Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesine ilişkin davada ikinci duruşma 1 Temmuz'a ertelendi. Yazar Eylem Tok'u yeni duruşmada iki farklı avukat savunacak.

Babasıyla 10 gündür iletişim kuramıyor

Timur Cihantimur’un avukatları, mahkemeye bugün sundukları belgelerde ise Cihantimur'un son bir haftada 3 ayrı kavga olayına şahit olduğu bilgisi paylaşıldı.  Bu kavgalarda gardiyanların çocuklara biber gazıyla müdahale ederek çocukları 3 gün hücreye koyduklarını anlattığını, kendisinin kullanması gereken ilaçların hala temin edilmediğini ve babasıyla 10 gündür iletişim kuramadığını  dile getirdi.  

Kaldığı yerde ağır suçlu mahkumlar bulunuyor.

Mahkum' bilgilerine ulaşılan Timur Cihantimur'un hapishane kayıtlarında 'federal suçlu' olarak nitelendirildiği görülmüştü. ABD’de federal suçun tanımı daha ağır suçları kapsamaktadır. Manson Gençlik Enstitüsü'nde daha ağır suçlu mahkumlar bulunuyor.

Editör: Elif Garip