Proje kapsamında bugüne kadar 12 bin 132 çiftin başvuruda bulunduğunu açıklayan Göktaş, bu başvurulardan 3 bin 963 çiftin gerekli şartları yerine getirerek faizsiz kredi desteğinden yararlandığını belirtti.

Evlilik Kredisi Başvuru Şartları Neler-1

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu'nun, gençlerin aile kurma süreçlerini desteklemeyi hedeflediğini ifade etti. Projenin pilot uygulaması ilk olarak depremden etkilenen Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da başlatılmıştı. Genç çiftlere sunulan 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi desteğinin büyük bir ilgi gördüğünü vurgulayan Göktaş, bu desteğin daha geniş bir kesime ulaşması için yeni adımlar atıldığını söyledi.

Fed’in faiz kararı… Diğer para birimleri değerlendi, TL değer kaybetti Fed’in faiz kararı… Diğer para birimleri değerlendi, TL değer kaybetti

Faizsiz Evlilik Kredisi

Bu doğrultuda, TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu iller arasında yer alan Karabük, Bartın ve Zonguldak'ın da pilot uygulama kapsamına alındığını belirten Göktaş, bu illerde şartları sağlayan çiftlerin başvurularını almaya başladıklarını açıkladı. Ayrıca, gelir kriterinde yapılan yeni düzenlemelerle daha fazla çiftin bu destekten faydalanabilmesinin önünü açtıklarını ifade eden Göktaş, “Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2.3 asgari ücrete çıkardık. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz” dedi.

Evlilik Kredisi Faiz

Bakanlık olarak gençleri ve aileleri desteklemeye kararlılıkla devam edeceklerini belirten Göktaş, bu tür projelerin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Editör: Elif Erbay