Erkeklerde mutluluk oranı %46,5'ten %50,3'e yükselirken, kadınlarda bu oran %52,7'den %55,1'e çıktı. Özellikle evli bireylerin mutluluk oranı, evli olmayanlara göre daha yüksek çıktı. Evli bireylerin %56,4'ü mutlu olduğunu beyan ederken, bu oran evli olmayanlarda %45,8'de kaldı. Evli erkeklerin %53,2'si mutlu olduğunu ifade ederken, evli kadınların %59,5'i mutlu olduğunu belirtti.

Yaş grupları incelendiğinde, 18-24 yaş grubundaki bireylerin mutluluk oranında belirgin bir artış yaşandı. Bu yaş grubunda mutluluk oranı %47,9'dan %54,0'a yükseldi. Ancak 55 yaş ve üstü bireylerde mutluluk oranında bir düşüş gözlendi. Bu yaş grubundaki mutluluk oranı önceki yıla göre %2,8 azalarak %49,7 oldu.

Bakan Göktaş açıkladı: Ödemeler hesaplara yatırıldı Bakan Göktaş açıkladı: Ödemeler hesaplara yatırıldı

Son dakika! TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı Son dakika! TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

Araştırmaya katılan bireylerin mutluluk kaynakları da incelendiğinde, ailelerinin en çok mutlu ettiği belirtildi. Bunu sırasıyla çocukları, kendisi, eşi, annesi/babası ve torunları takip etti. Bireylerin sağlıklı olmanın kendilerini en çok mutlu ettiği de önemli bir bulgu olarak öne çıktı.

Araştırma, toplumun genel olarak geleceğe umutla baktığını da ortaya koydu. Katılımcıların %67,1'i kendi geleceklerinden umutlu olduklarını beyan etti.

Kamu hizmetleri memnuniyeti incelendiğinde, asayiş hizmetlerinden memnuniyet oranının en yüksek olduğu görüldü. Ardından ulaştırma, sağlık, Sosyal Güvenlik Kurumu, adli ve eğitim hizmetlerinden memnuniyet sıralandı.