Türkiye deprem kuşağında yer alan ülkelerden biri olduğu için toplamda 3 büyük fay hattı bulunuyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattında yer alan il ve ilçelerde deprem risk haritası yer alıyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin merkez üssü olarak belirlendiği 7,7 şiddetindeki 10 ilde etkili olan ve hala devam eden depremler sonrası vatandaşlar araştırıyor. Evimin altından fay hattı geçiyor mu?, AFAD fay hattı sorgulama nasıl yapılır? sorusu gündemde. AFAD tarafından listelenen diri fay hatlarına birkaç adımla kolayca ulaşılabilirsiniz. Peki Evimin altından fay hattı geçiyor mu? AFAD fay hattı sorgulama nasıl yapılır? merak edilen soruların cevapları haberimizde...

Evimin altından fay hattı geçiyor mu?

E-DEVLET FAY HATTI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

MTA ve AFAD tarafından listelenen fay hatları, birkaç adımda kolayca ulaşabilirsiniz. Fay haritası ile hangi şehir ya da ilçeden fay hatları geçtiğini listeyen iki kurum, bu bilgileri belirli periyodlarda güncelliyor.

E-DEVLET AFAD FAY HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

MTA'NIN FAY HARİTASINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

Deprem haritasında kırmızı renkte görülen iller birinci derece deprem bölgesi, pembe renke olanlar ikinci derece riskli bölge, sarı olan iller üçüncü dereceden deprem bölgesi olarak geçiyor.

Muğla'da üç bölgede orman yangını Muğla'da üç bölgede orman yangını

Diri Fay Hatlari Guncel

Birinci dereceden deprem bölgesi olan iller

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt..

İkinci derece deprem bölgesi olan iller

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

Üçüncü derece deprem bölgesi olan iller

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

En Az Deprem Riski Olan Bölgeler

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır.

Editör: Haber Merkezi