Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı ve yaralı sayısını açıkladı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Yıkımın yaşandığı 10 ilden haberler gelmeye devam ederken enkaz çalışmaları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 7 gün milli yas ilan edildiğini duyurdu. İşte Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli depremlerdeki can kaybı ve yaralı sayısı ve hasar durumu hakkında güncel bilgiler...

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE CAN KAYBI VE YARALI SAYISI KAÇ OLDU?

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 45 bin 89 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

TÜRKİYE DEPREMLERLE SARSILDI

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Diğer yandan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep ve Adıyaman'da çok sayıda deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat Pazartesi günü saat 13:24'te Gaziantep Elbistan merkezli depremin büyüklüğünü 7.6 olarak açıklandı.
Çay Mahallesi'ndeki 5 katlı Arzu Apartmanı'nın enkazında görev yapan asker, polis, İHH ve TÜGVA Kocaeli ekibi, yığınların altında ses tespit etti.
Apartmanın birinci katında karşılıklı ikamet eden iki ailenin 8 ferdinin enkaz altında olduğunu değerlendiren ekipler, buradaki kurtarma faaliyetlerini iş makinelerinin de yardımıyla titizlikle yürütüyor.

Komşularına da ulaşıldı

Oktay ailesinin karşı dairesinde yaşadıkları öğrenilen Raziye ve Hacı Murat Kılınç çifti de depremden 107 saat sonra bulundukları yerden kurtarıldı. Kılınç çifti enkazdan çıkarılıp sedye ile ambulansa götürülürken çevredekilere el salladı. Çift, daha sonra ambulanslarla hastaneye götürüldü. Ekipler, Arzu Apartmanı'nın yanındaki 5 katlı Gazioğlu Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma faaliyetine devam ediyor.