"Evde Tek Başına" filminde Polka yıldızı Gus Polinski karakterini canlandıran John Candy'nin kazancı oldukça sınırlıymış. Yönetmen Chris Columbus, Candy'nin projeden sadece 414 dolar kazandığını belirtti. 1990 yapımı filmde Candy, Kate'in Chicago'ya gitmesine yardımcı olan karakteri bir günde doğaçlama olarak canlandırmış.

Columbus, repliklerin hiçbirinin senaryoda olmadığını ve çekimlerin sabah 4.30'da başladığını söyledi. John Candy'nin performansının, sette bulunan herkesi güldürdüğünü ve Candy'nin repliklerini duyarken gülmemek için zor tuttuklarını ekledi. Yönetmen, Candy'nin bu rolü, film yapımcısı ve senaristi John Hughes'a iyilik yapma amacıyla üstlendiğini ifade etti.

Filiz Taçbaş'dan etek tarmışmasına tepki Filiz Taçbaş'dan etek tarmışmasına tepki

John Candy, 1994'te kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Candy'nin Polka yıldızı rolü, onun kariyerindeki birçok başarılı performansından sadece biriydi. Evde Tek Başına filmi, Macaulay Culkin'in çocuk oyuncu olarak ün kazandığı ve büyük ilgi gören bir yapım olmuştu. Filmin konusu, ailesi Fransa'ya giden Kevin'in evde unutulması ve hırsızlara karşı evini koruma çabalarını anlatıyordu.