Tırnaklarınızı Yemeyi Bırakın
Öncelikle tırnak yeme alışkanlığı tırnaklarınızı zayıf ve kırılgan hale getirir bunun yanında kötü görüntüye de sebebiyet verir. Acı cila kullanmak bu alışkanlığı bırakmanıza yardımcı olabilir.

Tırnaklarınızı Kuru ve Temiz Tutun
Tüm problemler mikrop ve bakterilerle başlar. Tırnaklarınızı düzenli olarak temizleyin ve yıkadıktan sonra mutlaka kurulayın. Tırnaklarınızı  yıkamak isterseniz eğer bir diş fırçasına biraz tuz sürerek tırnaklarınızı ve etrafındaki deriyi nazikçe fırçalayabilirsiniz.

Tırnak Bakımı Için

Hijyeni Koruyun
Tırnaklarınızı düzenli olarak temizleyin. Tüm tırnak bakım aletlerinizin periyodik olarak yıkandığından ve sterilize edildiğinden emin olun. 

 Nemlendirici Kullanın
Kuruma ve pullanma cildiniz için olduğu kadar tırnaklarınız için de zararlıdır. Tırnaklar çok hassastır ve kolayca kopma eğilimindedir. Onları güçlendirmek için nemlendirin. 

Bakımlı Ve Sağlıklı Tırnaklar İçin Evde Tırnak Bakımı | Ergül Keskin
Tırnaklarınızı Düzenli Olarak Kısaltın
Tırnakların da belli aralıklarla kesilmesi ve düzeltilmesi gerekir. Düz bir çizgide kestikten sonra kare veya oval olarak şekillendirebilirsiniz.

Tırnaklarınızı Düz Kesin
Herhangi bir içe büyümeyi önlemek için tırnaklarınızı eşit şekilde ve düz kesin. 

Tırnak Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tırnak Eti Yumuşatıcı Kullanın
Tırnaklarınızı güçlü ve sağlıklı tutmak için besleyici tedaviler uygulayın. Bunun bir yolu, birkaç dakika tuzlu suda bekletmek ve ardından temiz bir havluyla kurutmaktır. Bunu haftada 2-3 kez tekrarlayın, ardından tırnak eti yumuşatıcı kullanın.

Doğal Tırnak Güçlendirici Bakımları Deneyin
Tırnaklarınızı güçlendirebilecek bazı bakım tedavilerini tercih edebilirsiniz. CF formülleri içeren saç kremleri iyi bir seçimdir. Tırnaklarınızı nemlendirir, besler, sağlıklı ve güçlü kılar. 

Tırnak Sertleştiricilerden Kaçının
Tırnak sertleştiricilerden olabildiğince kaçının çünkü tırnaklarınızda çatlaklara neden olabilecek ve onları hasara açık hale getirebilecek çok fazla formaldehit içerirler.

Tırnak Bakımı Için Neler Yapılmalı

Jel ve Akrilik Kullanmayın
Akrilik toz çok fazla kimyasal içerdiğinden tırnakları pürüzlendirir ve içlerinde eziklere neden olur. Jel manikürlerdeki kuruma mekanizması ise tırnak çevresindeki cilde zarar verir. Mümkünse onlardan tamamen kaçının.

2024 İller Arası Yer Değiştirme Başvuruları Başladı, Sağlık Bakanlığı Memurları Nasıl Tayin Olur? 2024 İller Arası Yer Değiştirme Başvuruları Başladı, Sağlık Bakanlığı Memurları Nasıl Tayin Olur?

Tırnaklarınızı Tek Yöne Törpüleyin
Tırnaklarınızı yavaş ve nazikçe ve tek bir yöne doğru törpüleyin. Aksi takdirde tırnaklar zayıflar ve erken kırılır. Böylelikle pürüzsüz bir uç elde edeceksiniz ve şekillendirmeniz kolaylaşacak.