EURO 2024 yarı finalinde İspanya, Fransa’yı 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Münih'te oynanan karşılaşmaya Fransa hızlı başladı. 9. dakikada Mbappe'nin sol kanattan yaptığı ortaya arka direkte dokunan Kolo Muani, Fransa'yı öne geçirdi.

Bu golün ardından oyun üstünlüğünü ele alan İspanya, 21. dakikada Lamine Yamal'ın muhteşem golüyle skoru eşitledi. 25. dakikada Dani Olmo’nun golü ile İspanya öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve maç 2-1 İspanya’nın galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuçla İspanya, finalde Hollanda-İngiltere maçının galibi ile karşılaşacak. Final mücadelesi 14 Temmuz’da Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak.

Lamine Yamal Tarihe Geçti

21. dakikada attığı harika golle Lamine Yamal, (16 yaş 362 gün) büyük turnuvalar (Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası) tarihinde gol atan en genç  oyuncu olarak Pele'nin (1958; 17 yaş 239 gün) rekorunu kırdı. Barcelona'lı yıldız adayı, ayrıca Hırvatistan ile oynanan ilk maçta Avrupa Şampiyonaları tarihinde en genç ilk 11'de sahaya çıkan ve en genç asist yapan futbolcu olmuştu.

UEFA, Beşiktaş ve Trabzonspor'a ceza vermedi UEFA, Beşiktaş ve Trabzonspor'a ceza vermedi

İspanya 4. Şampiyonluk İçin Sahaya Çıkacak

Luis de la Fuente’nin çalıştırdığı İspanya, tarihindeki 4. Avrupa Şampiyonluğu için finalde mücadele edecek. Daha önce 1964, 2008 ve 2012 yıllarında kupayı kazanan İspanya, Berlin’deki finali kazanması halinde Almanya’yı geride bırakarak en fazla Avrupa Şampiyonluğu kazanan ülke olacak.