2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarı final maçında İspanya ile Fransa karşı karşıya gelecek.

İlk finalistin belli olacağı bu mücadele TRT 1 ve TRT'nin dijital platformu tabii'den canlı yayınlanacak.

Münih Futbol Arena'da TSİ 22.00'de başlayacak olan maçta, turnuvanın favorileri arasında gösterilen İspanya ile Fransa kozlarını paylaşacak. Karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonundan hakem Slavko Vincic yönetecek. Vincic'e, Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic yardımcı olacak. Maçın dördüncü hakemi ise Slovakya'dan Ivan Kruzliak olacak.

Bu müsabakayı kazanacak takım, Hollanda-İngiltere eşleşmesinin galibiyle şampiyonluk maçına çıkacak.

Yarı Final Yolları

İspanya, yarı finale tüm maçlarını kazanarak ulaştı. B Grubu'nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'u gol yemeden mağlup ederek lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya'yı eleyerek yarı finale geldi.

Fransa ise D Grubu'nda Avusturya, Hollanda ve Polonya ile mücadele ederek 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan topladı ve grubunu ikinci sırada tamamladı. Son 16 turunda Belçika'yı, penaltılara giden çeyrek final mücadelesinde ise Portekiz'i eleyerek yarı finale yükseldi.

İspanya Hücumda, Fransa Savunmada Etkili

EURO 2024'teki performanslara bakıldığında İspanya'nın hücumda, Fransa'nın ise savunmada etkili olduğu görülüyor. 5'te 5 yapan İspanya, toplam 102 şutla en fazla gol arayan takım konumunda ve bu şutların 11'ini gole çevirdi. Almanya ile birlikte turnuvanın en golcü takımı olan İspanya, etkili bir hücum performansı sergiliyor.

Fransa ise turnuvadaki 5 maçın 4'ünde kalesini gole kapattı ve sadece 1 gol yedi. Bu gol, Polonya karşısında penaltıdan geldi.

Rekabette 37. Randevu

İspanya ile Fransa, A milli takım seviyesinde 37. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 36 maçın 16'sını İspanya, 13'ünü Fransa kazandı. Yedi mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. İspanya'nın attığı 64 gole, Fransa 39 golle karşılık verdi.

Son dönemde yapılan maçlarda ise İspanya'nın bariz üstünlüğü dikkat çekiyor. İspanya, son 16 yılda oynanan 8 müsabakada 5 galibiyet aldı. İki maçı Fransa kazanırken, 1 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

İspanya, 2021 Uluslar Ligi'nin Rövanşını Almak İstiyor

İki takım son olarak 2020-2021 UEFA Uluslar Ligi'nin final maçında karşılaşmıştı. İtalya'nın Milano kentindeki San Siro Stadı'nda oynanan bu final maçını Fransa geri düşmesine rağmen 2-1 kazanmıştı. İspanya Milli Takımı, bu mücadelede rakibini geçerek hem şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmayı hem de 2021'deki finalin rövanşını almayı hedefliyor.

Muhtemel 11'ler

İspanya: Unai Simon, Navas, Nacho, Laporte, Cucurella, Olmo, Rodri, Fabian Ruiz, Lamine Yamal, Morata, Williams.

Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Kante, Tchouameni, Camavinga, Griezmann, Kolo Muani, Mbappe.

A Milli Takım, Galler maçında golü bulamadı A Milli Takım, Galler maçında golü bulamadı

Hakem: Slavko Vincic
Stat: Münih Futbol Arena
Saat: 22.00
Yayın: TRT 1 / TRT Radyo 1 / tabii