Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te şampiyon bu akşam belli oluyor. İspanya ile İngiltere, başkent Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

TSİ 22.00'de başlayacak dev maçı Fransa Futbol Federasyonu'ndan François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni yapacak.

İngiltere ilk şampiyonluğunu arıyor

Turnuva boyuncu sıkıcı futbolu ve yıldızları etkili kullanamadığı yönünde eleştiriler alan İngiltere Milli Takımı, bir şekilde finale gelmeyi başardı. Teknik direktör Gareth Southgate eleştirilere kulak tıkayarak bir önceki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda olduğu yine takımını finale çıkarmayı başardı.

1966'daki Dünya Kupası zaferini ardından kupa kazanamayan İngilizler tarihinin ilk Avrupa şampiyonluğunu arıyor. İngiltere, EURO 2020'de Londra'da oynanan final maçında İtalya'ya penaltılarla mağlup olmuştu.

Luis Suarez, milli takımına veda etti! Luis Suarez, milli takımına veda etti!

İspanya buraları sever

İspanya ise "sıkıcı" bulunan turnuvada göze hoş gelen futboluyla ve golü maçlarıyla beğeni topladı. Teknik direktör Luis de la Fuente yönetimindeki İspanyollar tarihinin 4. Avrupa şampiyonluğunu peşinde.

Kazandığı 3 şampiyonlukla Almanya ile turnuvada en fazla mutlu sona ulaşan 2 ülkedenbiri olan İspanya, adını 5'inci kez finale yazdırdı. Oynadığı 4 finalde 3 kez kupaya uzanan İspanyollar, 1964, 2008 ve 2012'de şampiyon olurken, 1984'te ise ikinci oldu. İspanya, son 5 turnuvada üçüncü kez final oynayacak

İspanya ile İngiltere 28. randevuda

İspanya ile İngiltere, EURO 2024 finaliyle 28. kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 27 maçta İspanya 10, İngiltere 13 galibiyet aldı, 4 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı.

İki takım, son olarak Ekim 2018'de UEFA Uluslar Ligi'nde Sevilla'da karşı karşıya geldi ve o maçı İngiltere 3-2 kazandı. 

Muhtemel 11'ler

İspanya: Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Ruiz, Rodri, Olmo, Yamal, Morata, Williams

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane

Ispanya Ingiltere

Editör: Kemal Ilıkkan