BoxingScene.com'da yer alan habere göre,  Kılıç, 6 Haziran 1994'te Almanya'nın Neustadt kentinde doğdu. 19 yaşında ABD'ye taşındı, burada Los Angeles'ın büyük bölgesinde eğitim aldı ve Sherman Oaks, Kaliforniya'da yaşadı. Bu hamle, Aralık 2014'te Glendale, Kaliforniya'daki profesyonel çıkışına denk geldi.

Sıralamalardaki yükseliş, Eylül 2018'deki çatışma sırasında her ikisinin de yenilmeyen adaylar olduğu DeAndre Ware'e karşı Showtime televizyonunda yayınlanan puan galibiyetini de içeriyordu. Kılıç, Haziran 2019'da Tyson Fury-Tom Schwarz ESPN+ alt kartına Martez McGregor'u sekizinci turda durdurarak (o sırada 8-1) rekorunu 14-0'a yükseltti.

S 0823D7Dd37C73D

KORONA SALGINI BUNALIMA SOKTU  

Tek mağlubiyeti, küresel salgının hemen öncesinde, Ocak 2020'de Terence Crawford'un istikrarlı arkadaşı Steven 'So Cold' Nelson'ın sekizinci turda durdurulduğu bir sonraki dövüşünde geldi. Bunu üç galibiyet izledi, ancak kariyerinin son mücadelesini temsil eden geçen Ağustos ayında Marco Delgado'yu sekiz rauntta geride bıraktığından bu yana hiçbiri olmadı. Korona döneminde sıkıntılar yaşayan Cem Kılıç'ın psikolojik bunalıma girdiği ve uyuşturucu kullanmaya başladığı, ölümünde de uyuşturucu şüphesi bulunduğu belirtildi.

Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki

Kılıç kariyerini 17-1'lik (11KO) rekorla noktaladı. Ölüm haberine yıkılanlar arasında yükselen boks menajeri Shane Shapiro da vardı.

Shapiro, "Şu anda böyle bir şey yazacağımı hiç düşünmezdim Şoktayım. Bana şans veren ilk dövüşçüydü, Almanya'dan Los Angeles'a taşınan, 7 yıl benimle yaşayan ve ailemin bir parçası gibiydi Cem Kılıç Ben ve Cem her zaman yan yanaydık… o kadar çok iniş ve çıkış yaşadık ki, her zaman aynı fikirde olamadık ama birlikte biriktirdiğimiz anılar asla silinmeyecek. Her zaman hatırlanacaksın… RIP “Şampiyon” Cem Kılıç” dedi.

Kılıç'ın sık sık uğradığı Wild Card Boks Kulübü çalışanları da ölen boksör için saygı duruşunda bulundu.