Finlandiya'nın eski Başbakanı Sanna Marin, siyaseti bıraktıktan sonra "influencer" olarak yeni bir kariyere adım attı. Son günlerde, Marin'in eğlence sektörüne yönelik bir yetenek ajansı ile sözleşme imzaladığı haberleri medyada yer aldı.

3-wmv9

37 yaşındaki Marin, son olarak Paris Moda Haftası'na Victoria Beckham imzalı bir elbiseyle katıldı. Moda dünyasının önde gelen isimlerinden Victoria Beckham'ın düzenlediği defilede boy gösteren Marin, etkinlik öncesinde Vogue'un genel yayın yönetmeni Anna Wintour ile selfie çekti.

Marin, 2022 yılında bir ev partisinde dans ettiği görüntülerin dünya genelinde büyük yankı uyandırdığı bir dönemde dikkat çekmişti.

6-ekit

Ayrıca, bu görüntülerin ardından Helsinki'deki bir gece kulübünde çekilen videolarıyla da eleştiri almıştı. Marin, bu eleştirilere yönelik yaptığı açıklamada, "Ben de insanım, bu zor zamanlarda eğlenceyi özlüyorum, ancak hiçbir iş günümü kaçırmadım" diyerek özür dilemişti.

7-oy6r

Sosyal Demokrat Parti'nin lideri olarak görev yaptığı dönemde seçimlerde oy oranını artıran Marin'in partisi, Nisan ayındaki seçimlerde oy sayısını artırsa da üçüncü sırada yer almıştı.

sannamarin-334551700-12278778078402-v8tw

Seçimlerin ardından Marin, genel başkanlık görevini bıraktıktan sonra Eylül ayında siyaseti ve milletvekilliğini resmen bıraktı ve Tony Blair Enstitüsü'nde "stratejik danışman" olarak çalışmaya başladı.

8-8flj

Marin'in siyasetten ayrılıp influencerlık ve farklı kariyer alanlarına yönelmesi, Finlandiya ve uluslararası medyada geniş bir şekilde tartışılmıştı.

5-io4d