Bisikletiyle Belçika'dan yola çıktı, Düzce'ye ulaştı Bisikletiyle Belçika'dan yola çıktı, Düzce'ye ulaştı

Dünya genelinde süper meyve olan aronya özellikle kanser hastaları tarafından tercih ediliyor. Erzincan’da merkeze bağlı Bahçeliköy’de aronya yetiştiriciliği yapılıyor. Erzincan’da aronyalar 3 yıl önce dikilmişit ve artık hasat edilmeye başlandı.

Aronya yetiştiricileri hasada başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Aronya meyvesinin tanıtımını sağlamak için emek veren Güven Bilyay, aronyanın Erzincan’da yetiştiricilik açısından son derece uygun bir tür olduğunu belirtti. Kendisi 4 dekarlık bir alanda aronya  hasadına başlamış. Bilyay, tüm dünyanın tükettiği aronyanın Türkiye’de de tüketiminin giderek arttığını söyledi.

Bu yıl hasat sezonunun başladığını ve elde ettikleri rekoltenin sevindirici olduğunu belirten Bilyay, perakende satışta aronyanın kilogram fiyatının 200 TL olduğunu aktardı.

Üretilen aronyalar şu anda Erzincan’da yoğun talep görüyor ve üretilen aronyaların tamamı iç piyasada tüketiliyor.

Aronya meyvesinin faydaları

Dünyada aronya meyvesi süper meyve olarak da biliniyor. Aronya’nın insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor. Aronya’nın C vitamini ve antioksidan kaynağı olarak tüketilmesi öneriliyor.

Aynı zamanda mineral, lif bakımından da zengin bir meyve. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere sahip olan aronya, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı direnci artırıyor.

Editör: Uğur Kaçar