Biden'dan 'Nasrallah' açıklaması: Ölmesi adalet ölçüsüdür Biden'dan 'Nasrallah' açıklaması: Ölmesi adalet ölçüsüdür

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Tatar,

Kıbrıs Türk tarafının tutumunun kesin olduğunu belirterek, doğal hakları olan egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün kabul edilmesi durumunda, Kıbrıs sorununa köklü bir çözüm için yeni ve resmi müzakere sürecine hazır olduklarını ifade etti.

Tatar, "Kıbrıs Türk tarafının tutumu açık ve nettir. Doğal haklarımızın, yani egemen eşitliğimiz ve eşit uluslararası statümüzün kabul edilmesi durumunda, Kıbrıs sorununun kökten çözümü için yeni ve resmi bir müzakere sürecinin başlamasına hazırız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres'i küresel zorluklarla mücadeledeki liderliği dolayısıyla kutladı. "Bu yıl ikinci kez Guterres ile yüz yüze görüşme fırsatı buldum. Nisan ayında da buradaydım. Kıbrıs Türk tarafının tutumu son derece nettir. Egemen eşitliğimiz ve uluslararası statümüz tanındığı takdirde, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla resmi müzakerelere hazırız" dedi.

Tatar, federal temele dayalı müzakerelerin geçmişte Kıbrıs Rum halkının Annan Planı'na karşı çıkan referandum sonuçları nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandığını vurguladı. Bu durumun, yeni bir çözüm yaklaşımının gerekli olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Editör: Ömer Göyce