Bursa’nın dağ ilçelerinden biri olan Keles ilçesine bağlı Baraklı Mahallesi Çataklı mevkiinde Uludağ’ın güney yamaçlarını oluşturan ormanlık alanda başlayan yangın şiddetli rüzgar sebebiyle yayılıyor.

Edinilen bilgiye göre Çataklı mevkiinde ormanlık alanda saat 13,15 sularında başlayan yangın şiddetli rüzgar sebebiyle kısa sürede büyüdü. Çam ormanlarının yandığı alana karadan büyükşehir itfaiye, orman ve tarım aş arazösleri, havadan da Orman Bakanlığına ait helikopter müdahale ediyor.

preview image

BATMAN'DA YANGINI TOMA SÖNDÜRDÜ

Batman’da farklı noktalarda buğday tarlalarında çıkan anız yangınlarına polis ekipleri, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile müdahale ederek söndürdü.

Çeşitli noktalarda çıkan anız yangınlarını gören polis ekipleri, kısa sürede yangın yerine ulaşarak TOMA ile müdahale etti. Son olarak Batman’da bir mahallede çıkan anız yangını TOMA Timinin müdahalesi sonucu alevler tarlanın tamamına yayılmadan söndürüldü. Polis ekiplerinin yangınlara hızlı müdahalesi vatandaşların takdirini kazandı.

preview image

DİYARBAKIR'DA ANIZ YANGINI

Diyarbakır’da farklı noktalarda çıkan anız yangını, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ekiplerinin de müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangın, dün akşam saatlerinde Bağlar ilçesi Siverek Caddesi kenarındaki arazi ve Kent Ormanı başta olmak üzere il merkezine yakın birkaç noktada çıktı. Dumanların yükselmesiyle çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin yetersiz olmasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı 9 TOMA gönderildi. Yangın, ekiplerin çalışmaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

preview image

MENDERES'TE HAVADAN MÜDAHALE

İzmir’in Menderes ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Yangın, saat 13.00 sıralarında sıralarında ilçeye bağlı Karacadağ mevkiinde bulunan ormanlık alanda çıktı. Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal ve 4 dozer aracı ile müdahale ediyor. Ekipler yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor.

BOZÜYÜK'TE KORULUKTA YANGIN ÇIKTI

Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Saraycık köyünde bulunan korulukta yangın çıktı.

Yürüyen merdiven ters yönde aktı, 9 kişi hastanelik oldu Yürüyen merdiven ters yönde aktı, 9 kişi hastanelik oldu

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde köy kenarında bulunan korulukta bilinmeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Çevredekilerin haber vermesinin üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale eden Bozüyük Belediyesi İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.

Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangında can kaybı ve yaralanan olmazken, büyük hasar oluştu. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

ERMENEK'TE ALEVLERLE MÜCADELE

Karaman’ın Ermenek ilçesinde çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Yangın, öğle saatlerinde Ermenek ilçesine bağlı Yeşilköy ile Sarıveliler ilçesine bağlı Daran köyü arasında kalan çalılık alanda başladı. Edinilen bilgiye göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle çalılık alanda yangın çıktı. Çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine yangın yerine ilk olarak Ermenek Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler ile Ermenek Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının büyüyerek yayılma ihtimaline karşı bölgede bulunan köylerdeki vatandaşların da yangın söndürme çalışmalarına katılmaları istendi. Yangının dağlık arazide olması nedeniyle bölgeye 2 adet yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Bölgeye ulaşan helikopterler yangına müdahale etmeye başladı. Öte yandan, yandan yangın bölgesine Mersin ve Antalya’dan da ekiplerin sevk edildiği öğrenildi.

Fethiye'de aile katliamı! Kayınpederi ve kayınvalidesini öldürüp kaçtı Fethiye'de aile katliamı! Kayınpederi ve kayınvalidesini öldürüp kaçtı