Son günlerde sosyal medyada sıklıkla capslere konu olan başarılı  Avukat Erkan YalçınPınar Kerimoğlu'nun YouTube kanalına konuk olarak keyifli bir sohbet gerçekletirdi.

İnsanları kazıklamak artık usule döndü

Yaz gelmesiyle birlikte artan plaj fiyatlarını değerlendiren Erkan Yalçın,

"Denizler devletin malı ve mülküdür dolayısıyla herhangi bir özel kanunla kişisel hakları olan insanlara tahsis edilemez.  O yüzden orada zengini fakiri ayırt etmeksizin herkes faydalanabilir. Kuruluşlar sadece şezlong ve şemsiye parası alabilir. Ben hep söylüyorum bakın burası Türkiye Cumhuriyeti eğer bir hakkınız varsa o hakkınızı sonuna kadar savunun. Bir de özellikle giriş ücretleri çok pahalı yani insanları böyle kazıklamak memlekette usul haline geldi. Kazıklanmaya o kadar alıştık ki kimse sorgulamıyor. " dedi.

Erkan Yalçın, Pınar Kerimoğlu'na Katıldı-2

Kızılcık Şerbeti'nden Müjde Uzman açıklaması Kızılcık Şerbeti'nden Müjde Uzman açıklaması


Plaj fiyatları konusunda halkı uyaran Yalçın,

"Eğer halkımız fahiş bir fiyatla karşılaşırsa yapmaları gereken şey çok basit. Devletimizin bu konuda çok güzel bir çalışması var. E-Devlet üzerinden bildirimde bulunuyorsunuz  bunu bir nevi şikayet formu olarak düşünebilirsiniz." dedi.


Klavye şövalyesi olmayın

"Bu konuda çok ciddiyim insanlara neden böyle şeyler yazılıyor anlamıyorum. Düşünmeleri lazım bu insanın da ailesi ve kişilik hakları var. Çünkü insanlar bu kötü yorumlardan etkileniyor kimse klavye şövalyeliği yapmasın. "

Erkan Yalçın Pınar Kerimoğluna Katıldı
Bana mahkeme salonlarında kimse seni ciddiye almaz dediler

"Çok sayıda kişi bana kimse seni mahkeme salonlarında  ciddiye almaz dedi. Halbuki neden almasınlar? Müvekkilimin hakkını sonuna kadar güzel bir biçimde savunuyorum. Mesela bir davam var biri oradan yorum  yazmış buna davayı versem kim bunu ciddiye alır demiş. Bir kere bir hakimin seni ciddiye almaması mümkün değil."

Kişinin rızası olmadan ses kaydı almak yasaktır

"Bazı deliller hukuka uygun olmuyor bunlar da belli başlı dava dosyalarında kullanılamaz. Hepimiz kişisel verileri koruma kanununa tabiyiz. Mesela davalı olduğumuz kişinin mesajını alıp dosyaya koyarsanız o kişi sizin hakkınızda şikayetçi olur ve ceza alırsınız. Örnek olarak kurumsal bir firmayla görüşeceğiniz zaman fark ettiyseniz görüşmeleriniz kayıt altına alınmaktadır diye bir ibare gelir ve bunu hukuka uygun hale getirirler. Dolayısıyla bu tür olaylarda karşı tarafın bilgilendirilmesi gerekiyor.Kişinin rızası olmadan ses kaydı almak yasaktır. Tıpkı bir ofise geldiğin zaman burada kamera kaydı alınıyor panoları var. Çünkü karşındaki insan  görüntülendiğini veya ses kaydına alındığını bilmesi gerek." 
 

Nez, Pınar Kerimoğlu'nun programına konuk oldu Nez, Pınar Kerimoğlu'nun programına konuk oldu

Editör: Haber Merkezi