Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye'de de görülen korornavirüsün varyatlarından 'Eris'e ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün salgının başlangıcından itibaren sürekli mutasyona uğradığını ve son olarak Omicron varyantının etkisiyle dünya genelinde normale dönüldüğünü ifade etti.

ERİS VARYANTI ENDİŞEYE DEĞER DEĞİL"

Koca, "Eris" adlı yeni bir varyantın sınırlı sayıda vakada Türkiye'de görüldüğünü ancak halkın endişelenmemesi gerektiğini belirtti. Yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlara her zamanki gibi dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bakan Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Koronavirüs, ta salgının başından beri sürekli mutasyona uğradı. Omicron varyantının ardından da tüm dünya basit tedbirler dışında normale döndü. Bir virüs tamamen yok olmaz. Genel olarak, giderek daha zayıf varyantlara dönüşür. “Eris” adlı varyant, halen hayatın normal şekilde sürdüğü ülkelerden sonra, sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil. Yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların her zamanki gibi kendilerine dikkat etmelerini daha önce söylemiştim. İyi akşamlar."