Gündem

Erdoğan'dan mülteci açıklaması geldi! 'Kapımız Açık' dedi...

Scholz ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan mülteciler hakkında açıklama yaptı. Erdoğan, mülteciler için "kapımız açık" dedi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan. Türkiye’nin “Suriye ve Lübnan’dan gelen mültecilere kapısının açık olduğunu” söyledi ve “Lübnan'da ciddi manada Türkmenler de var ve bu Türkmen soydaşlarımızı da bizler aynen içeriye alırız. Onlara da kapımızı açık tuttuğumuzu söyledim söylüyorum. Kapımız onlara açık” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz Dolmabahçe Ofisi'ndeki görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada Türkiye’nin kapısının Suriyeli ve Lübnanlı mültecilere açık olduğunu söyledi:

"Malum Suriye'den ilk etapta bize 4 milyon civarında mülteci geldi ve şu anda da 3,5 milyon civarında Suriyeli mülteci ülkemizde. Biz onları şu anda ülkemizde ağırlıyoruz ve bu Sayın Merkel döneminde de bunları birlikte görüşerek birlikte bunlara yönelik her türlü desteği vererek bu süreci çalıştırdık ve şu an itibarıyla da Suriye'den ülkemize gelen mülteciler konusunda kapımız onlara hep açık olmuştur. Şu anda da açıktır."

'Kapımız Onlara Açık'

"Hele hele böyle bir savaş döneminde oradan Türkiye'ye gelebilecek olanlar olursa ki bunların içerisinde Lübnan da var. Lübnan'dan da ülkemize gelenler olursa biz onlara da kapımızı açık tuttuk. Şu anda Lübnan'da ciddi manada Türkmenler de var ve bu Türkmen soydaşlarımızı da bizler aynen içeriye alırız. Onlara da kapımızı açık tuttuğumuzu söyledim söylüyorum. Kapımız onlara açık." dedi.