Samimi Haber'in edindiği bilgiye göre Erdoğan-Bahçeli görüşmesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. Görüşmede 4 konunun öne çıktığı öğrenildi. Fitne ateşi, ekonomi, sivil anaysa ve terörle mücadele konuları ele alındı.

Görüşmenin Önemi

Siyasette normalleşme süreci, AK Parti ile CHP arasında 8 yıl sonra mayıs ayında başlayan ve siyasette yumuşama olarak adlandırılan görüşmelerle başlamıştı. Bu süreç, başta MHP, İYİ Parti ve DEM Parti olmak üzere çeşitli siyasi partiler tarafından farklı değerlendirmelere tabi tutuldu.

Dışişleri bakanlığından Merih Demiral açıklaması Dışişleri bakanlığından Merih Demiral açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "AK Parti ile CHP ittifakı MHP'nin dileğidir" açıklaması ve devamındaki sözleri, Cumhur İttifakı ile ilgili tartışmaları beraberinde getirdi. Bu süreçte, temaslar sırasında CHP Genel Başkanı için "Özgür Bey" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha sonra "CHP'nin başındaki arkadaş" demesi dikkat çekti.

Cumhur İttifakı ve Normalleşme Süreci

Erdoğan ve Bahçeli arasındaki bu zirve, her iki liderin de özellikle Cumhur İttifakı vurgusu yaptığı bir dönemde gerçekleşiyor. Bu bağlamda, görüşme siyasette normalleşme sürecine girilen bir dönemde gerçekleşecek ilk yüz yüze görüşme olması sebebiyle ayrıca önem taşıyor.

Editör: Elif Erbay