Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir dönüşünde gazetecilere uçakta açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İsrail'i uluslararası hukuka uymaya ve yaptıklarının hesabını vermeye zorlamalıyız. Mesela Birleşmiş Milletler zeminindeki ablukayı da kırmalıyız. Ablukayı kırmak, bir ya da iki ülkenin değil, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliğinin atacağı adımlar, oluşturacağı stratejilerle mümkün olacaktır" dedi.

"İSRAİL'İN UYGULADIĞI SOYKIRIMDIR" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail’in Gazze’de ve diğer Filistin şehirlerinde uyguladığı devlet ve işgalci terörü insanlık suçudur, soykırımdır. Buna sessiz ve tepkisiz kalınamaz" şeklinde konuştu.

"BU SANCILAR FİLİSTİN DEVLETİ'NİN DOĞUM SANCILARIDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Umudumuz diridir. Umarım bu yaşadığımız sancılar, yıllardır bölgemizde arzu edilen barışın ve onu sağlayacak Filistin devletinin doğum sancılarıdır. İslam dünyası Riyad'da sergilediği kararlılığın arkasında durmak, kararları uygulamak için birlik, beraberlik ruhuyla hareket etmeli, tek yumruk olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 29 kişi tutuklandı Bakan Yerlikaya duyurdu: 29 kişi tutuklandı

"MISIR SEYAHATİ DÜZENLEYEBİLİRİM" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazzeli hastaların ülkemize getirilmesinin devamını istiyoruz. En kısa zamanda Mısır seyahati düzenleyebilirim. Mısır’da ağırlıklı gündemimiz bu olacak" dedi.

"TÜRK LİRASI'NIN DEĞER KAYBETTİĞİ SÜREÇ SONA GELMİŞTİR" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dezenflasyon programımız çok büyük ihtimalle TL'de reel bir değerlemeye sebep olabilir, Türk Lirası'nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir. Önümüzdeki dönemde sağlıklı politikalar ve yapısal reformlarla yatırımcı güvenini kazanacağız, halen de kazanıyoruz. Bu güven fon akışını tetikleyecek. Küresel sermayeyi ülkemize çekmek için, kazan kazan ilkesiyle hareket etmeye de Türkiye'ye yakışır şekilde insani duruş sergilemeye de devam edeceğiz. Kimse merak etmesin, biz savunma sanayi alanında da diğer alanlarda da adımızdan daha çok söz ettireceğiz. Yeni adımlarımız da yoldadır" açıklamarında bulundu.

"ARALIK AYI ORTASINDA ADAYLARIMIZI AÇIKLAMAYA BAŞLARIZ" 

AK Parti olarak seçim hazırlıklarının bir önceki seçimin tamamlanmasıyla başladığına dikkati çeken Erdoğan,

"Özellikle büyükşehirler başta olmak üzere her ilde kamuoyu yoklamaları yaptık, yapıyoruz. Sonuçları analiz edip milletimizin gönlündekini anlamaya, şehirlerimize en faydalı olacak adayları belirlemeye gayret gösteriyoruz. Bir defa 1 Aralık belediye başkan adayı olmak isteyen ve görevden bu nedenle ayrılması gereken memurların istifaları için son tarih. Memurların durumunu da görelim. Onların durumu da netleştikten sonra aralık ayının ortalarına doğru artık adaylarımızı peyderpey açıklamaya inşallah başlarız" dedi.