Gündem

Erdoğan: ''Özür dilemesi gerekenler, sokakları kargaşaya boğanlardır''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Olaylarının Türkiye’ye 1.4 milyar dolara mal olduğunu belirterek; “Özür dilemesi gerekenler var” dedi.

Abone Ol

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Olaylarının Türkiye’ye maddi maliyetinin 1.4 milyar dolar olduğunu belirterek; “Özür dilemesi gerekenler var” dedi. 

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Gezi Olaylarıyla ile ilgili tarih ve bağımsız Türk mahkemelerinin hükmünü verdiğinin altını çizdi. 

Türkiye’ye büyük faturalar çıkaran olaylar üzerinden bir özür bahsi açanlar bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı; “11 sene sonra da olsa bu hadiseyle ile ilgili samimi nedamet cümlelerine ihtiyaç vardı. Özür dilemesi gereken birileri varsa demokrasiyi savunanlar değil, bu hadisede asıl öz eleştiri vermesi gerekenler sokakları kargaşaya boğanlardır, milletin otobüslerini yakıp yıkanlardır. Çıkıp özür dilemesi gerekenler, polise saldıranlar, esnafın camını indirenlerdir” dedi. 

Asıl özür dilemesi gerekenlerin Türk ekonomisine milyarlarca dolarlık zarar çıkaranlar olduğunu savunan Erdoğan şöyle dedi: “Cumhuriyet mitinglerinden Gezi Olaylarına kadar ülkemizin birliğini, dirliğini ve demokrasisini hedef alan her türlü girişimin önünde durduk. Gezi olaylarının Türkiye’ye maliyeti 1,4 milyar dolardır. Özür dilemesi gerekenler var”. ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde bir konuşma Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde: 

“Marmara Üniversitesi’nin öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum”

“Marmara Üniversitesi'nin benim hayatımda çok müstesna bir yeri var. 43 yıl önce 1981 yılında şimdi ismiyle üniversitemizin İktisadı ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldum. Başbakan olarak, cumhurbaşkanı olarak mezun olduğum üniversitenin her meselesi ile yakından ilgilendim. Bugün bu açılışla bu çabaları taçlandırmış oluyoruz. Marmara Üniversitesi’nin öğrencisi ve mezunu olmaktan gurur duyuyorum. Burada kurulan dostluklar ve arkadaşlıkların yeri hep farklı oldu. Burası daha önce 12 Eylül'ün başındaki zatın ismini taşıyan bir kışlaydı. Burayı parmakla gösterilecek bir eğitim öğretim yuvası yapmak için Marmara Üniversitesi'ne tahsis ettik”.

“198 ülkeden 340 bin öğrenci var”

“Uluslararası sıralamalarda Türkiye'yi temsil eden ilk 10 üniversite arasında yer aldık. Türkiye'ye nice siyasetçi, hoca, gazeteci, başbakan ve cumhurbaşkanı kazandıran Marmara Üniversitemizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Üniversitelerimizin yurt dışına açılmasını çok değerli buluyorum. Dünyanın 198 farklı ülkesinden 340 bin öğrenci var. Yüzde 95’i kendi imkanları ile okuyor. Misafir öğrencilerin katkısı 3 milyar dolar civarında. Ülkemiz açısından övünülecek bir durumdur”.

“Misafir öğrencilerin Türk ekonomisine katkısı 3 milyar dolar”

Misafir öğrencilerin Türkiye'ye ekonomik katkısı 3 milyar dolar civarında. Yabancılara karşı bir nefret dalgası oluşturulmak isteniyor. Seçim zamanında 2 hafta boyunca köpürtülen nefret siyasetini sessizce seyrettik. Son yıllarda körüklenen faşizm ülkemizin bu gayretlerine sekte vurmaya başladı. Gönül coğrafyamızdan gelenlere tam anlamıyla bir nefret dalgası oluşturulmak isteniyor. Ülkemizde ırkçılık adı altında Türk ve Müslüman düşmanlığı yapılıyor. Irkçılık sosyal medyada da yükseliyor. Oysa biz tarihinde sömürgecilik ayıbı olmayan bir milletiz”.