Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KeyVac aşı üretim merkezi açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin korona dönemindeki aşı kapasitesine değinen Erdoğan, “Korona döneminde yaşananlar bize aşı kapasitesinin ne kadar kritik olduğunu göstermiştir. Türkiye bu süreci başarılı şekilde yönetmiştir. Hepatit A aşısı artık dünya standartlarında da ülkemizde de üretilecek” diye konuştu.

Türkiye'nin korona sürecini başarılı şekilde yönettiklerini belirten Erdoğan, "Güçlü altyapımız ile birinci sınıf sağlık hizmeti sağladık. Tüm aşıları vatandaşımıza ücretsiz sunduk. Ekonomide de iş insanlarımızın ve vatandaşımızın yanında durduk. Sert adımlar atmaktan uzak durduk" dedi.

“TÜRKİYE HEPATİT A  AŞISI ÜRETEN 4. ÜLKE OLACAK”

"Tıbbi malzeme yardımlaryla ilgili insanlık görevimizi yerine getirdik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Diğer ülkelere tıbbi malzeme yardımı ile insanlık görevimizi yerine getirdik. Bu başarıda katkısı olan sağlık görevlilerimiz başta olmak üzere kurumlarımızı, şirketlerimizi tebrik ediyorum. Hepatit A aşısı, Hepatit A hastalığının önlenmesinde kullanılan bir aşıdır. Sağlık Bakanlığımız tarafından ücretsiz olarak her çocuğa 2 doz uygulanıyor. Hepatit A aşısı artık dünya standartlarında da ülkemizde de üretilecek. Türkiye bu aşıyı üreten 4. ülke olacaktır. Yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır."