Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turunun ilk durağı kapsamında Arnavutluk’a vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkent Tiran’da bulunan Rahibe Teresa Havalimanı'nın ardından Cumhurbaşkanlığı Ofisi’ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj tarafından resmi törenle karşılandı. Törende iki ülkenin de marşları okundu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşılama kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi karşılama töreninin ardından Resmi töreninin ardından ikili görüşmeye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arnavut mevkidaşı Begaj, daha sonra heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Begaj, görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra başta Gazze olmak üzer Orta Doğu’da yaşananları ele aldı. Begaj ile ikili görüşmeye geçti.

Cem Garipoğlu'nun DNA işlemleri tamamlandı Cem Garipoğlu'nun DNA işlemleri tamamlandı

Bektaşi devleti de gündeme gelecek 

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama geçtiğimiz haftalarda, başkent Tiran'da Vatikan benzeri bir "Bektaşi devleti" kuracaklarını, bunun kadınlara giyim konusunda özgürlük sağlayacağını, bu devlette içkinin yasak olmayacağını açıklamıştı. Dünya Bektaşiliğinin en yüksek makamı olan Türkiye'deki Dedebaba Haydar Ercan, bir yazılı açıklama yaparak bu projeye tepki göstermişti. Erdoğan'ın Arnavutluk gezisinde Bektaşi devleti konusunun da gündeme gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Temaslar devam edecek

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk temasları kapsamında Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yla ikili görüşme gerçekleştirecek. Erdoğan, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı’na da katılacak. Burada anlaşmaların imza törenine geçilip ortak basın toplantısı düzenlenecek. Son olarak da 2015 yılında temeli atılan Namazgah Camii Açılışı’na katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk temaslarını tamamladıktan sonra ise Sırbistan’a geçecek.

Editör: Uğur Kaçar