Enis Yıldırım

Bakmayın siz öyle alınan galibiyete... İlk yarıda atılan iki golün dışında heyecan yaşamadık. İlk yarıdaki silik futbol, ikinci yarıda yerini bol pozisyona bıraktı. Bol pozisyon olmasına rağmen seyir zevki olmayan bir müsabaka izledik. Abdullah Avcı'nın bu oyunu bizlere izletmeye hakkı yok. 

Trabzonspor'un oynadığı bu futbol her geçen gün trübündeki seyirci sayısının azalmasına neden oluyor. Artık insanlar futboluyla zevk veren bir Trabzonspor izlemek istiyor. Ev sahibi takım kendi sahasında bu kadar pozisyon vermez, veremez. Duran toptan bulduğun gole rağmen ilk yarı rakibin üstüne gitme becerisi gösteremeyen Trabzonspor,  Viska'nın aklı ve çabukluğu ile 2. golü bularak soyunma odasına girdi. 2 farkla öne geçen Trabzonspor'un rahatladığını düşünenler, hiç de öyle olmadığın ikinci yarıda gördü.

Samsunspor kaybedecek birşey kalmadığını anlayınca, ikinci yarıda açık futbol oynamaya ve gol aramaya başladı. Trabzonspor karşısında açık futbol, iki takımın da bol pozisyonlar bulmasına neden oldu. Ne Trabzonspor ne de Samsunspor, yakaladıkları o pozisyonları gole çeviremedi. Viska ile Fountas zaman zaman kanat değiştirse de istenilen 3. golü bulamayan Avcı, Viska'yı 10 numarada, Bakasetas'ı ise kanatta denedi. Oyun için oyun kuran Avcı, bunda da başarılı olamayınca, futbolun kabul etmediği ukalalığa soyunan Berat'ı gol yemeden çareyi dışarı almakta buldu.  Samsunspor 2-0 geriye düşmesine rağmen oyundan düşmedi. Trabzon deplasmanında bulduğu 3 net pozisyonu gole çeviremedi. İkinci yarıda erken bulacağı bir golle dengeleri bozacaktı. Ama olmadı. Oyunu rölantiye alan Trabzonspor golü son dakikada yedi ama sahadan galip ayrılmasını bildi. Bal yapamayan arı gibi olan Samsunspor'da bu gidişat ligin sonunun kötü biteceğini gösteriyor.

TBF'den Ergin Ataman açıklaması TBF'den Ergin Ataman açıklaması

Şimdi gelelim devre arasında Trabzonspor'un yapacağı hamlelere...

Trabzon'da görünen tablo kötü. Sağ ve sol beklerde büyük sıkıntı var. Orta saha içler acısı. Berat yetersiz bakiye. Mendy iyi olursa takım direniyor. Hatlar arasında geçişleri yapacak, yükü taşıyacak oyuncu yok. Bakasetas yolcu gibi. Abdülkkadir Ömür küstürülmüş. Eldeki fazlalık ve yetersiz futbolcu sayısı oldukça fazla. Borç almış başını gidiyor, eldeki kiralıklar ateş pahası. Bu yıl idare edip, gelecek yılın takımın kurma hedefinin ardına kimse sığınmamalı. Bu yılı boş geçmeme adına kupada ve ligde yarışan takım için en az üç transfere ihtiyaç var. Önümüzdeki üç haftada alınacak 9 puan Trabzonspor'u lige de ortak yapacaktır. Aksi tadirde kupa da elenmekte var. Benden söylemesi.