Gündem

Engelliler ile ilgilenen Bakan olacak!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Engelsiz Yarınlar Buluşması'nda konuştu. Özel, iktidara geldiklerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı hem ayırıp hem de ismini değiştireceklerini söyledi.

Loading...

Abone Ol

Bakanlığın kadınla ilgili olan kısmını "Kadın ve Eşitlik Bakanlığı" yapacaklarını ifade eden Özel, "Engellilerin sorunlarıyla uğraşacak tek bir bakan olacak. O bakanın kendisi de engelli bir birey olacak. Engellilerin önündeki engelleri kaldırıp, engelsiz yarınları, Engelli Bakanlığımız mutlaka çözecek." dedi.

Ankara'da düzenlenen etkinlikte, CHP'nin Ankara İl Başkanlığı ve Kadın Kolları Genel Başkanı tarafından organize edilen bir program gerçekleşti. Programda, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de aralarında bulunduğu birçok belediye başkanı yer aldı. Ögür Özel'in de yer aldığı programda Özel, engelli bireyler için atılacak adımları anlattı. 

Konuşmada öne çıkan noktalardan biri, iktidara gelmeleri durumunda yapacakları ilk işin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ismini ve yapısını değiştirmek olduğu belirtildi. Kadın ve Eşitlik Bakanlığı'nın kurulacağı ve engellilerin sorunlarını tek bir bakanlık altında toplayacakları vurgulandı. Bu bakanın da engelli bireylerden birinin olacağı ifade edildi.

Engellilerin istihdamını artırmak, aylık yardımları gözden geçirmek, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak gibi konular da konuşuldu. Özel gereksinimli çocukların rehabilitasyon hizmetlerine haftada en az 40 saat ayrılması talep edilirken, özel eğitim kurumlarının desteklenmesi gerekliliği vurgulandı.

Ayrımcılıkla mücadelede hızlı adımlar atılması ve STK'ların karar alma süreçlerine dahil edilmesi gerektiği dile getirilirken, herkesin engelli bireylerle eşit haklara sahip olduğu vurgulandı.

Özel, diğer siyasi partilere de çağrı yaparak, engellilerin sorunlarının çözümü için Meclis'te iş birliği çağrısında bulundu.