Ekonomi

Enflasyonla mücadelede kararlılık vurgusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Türkiye'nin ekonomik hedefleri doğrultusunda enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Abone Ol

Hadımköy - Arnavutköy Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleriyle bir araya gelen Işıkhan, enflasyonu tek haneli rakamlara indirme hedefiyle ekonomi politikalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Bakan Işıkhan, “Türkiye Yüzyılı’nın parolası olarak benimsediğimiz yatırım, istihdam, üretim ve ihracat vizyonu çerçevesinde enflasyonu tek haneli rakamlara çekene kadar çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi. Işıkhan, Türkiye'nin büyüme ve istikrar yolunda önemli adımlar attığını vurgularken, yaşanan küresel zorluklara rağmen üretim ve istihdam politikalarının öncelikli olduğunu ifade etti.

Türkiye, büyümede istikrarlı adımlar atıyor

Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı küresel ve bölgesel zorluklara rağmen istikrarla büyüyen bir ülke olduğunu dile getiren Işıkhan, “Çevremizdeki savaşlar, finansal krizler ve jeostratejik tehditlere rağmen, Türkiye hedeflerinden şaşmadan büyümeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

İstihdamda rekorlar kırılıyor

İstihdam verilerinin de olumlu bir seyir izlediğini belirten Işıkhan, “Son açıklanan verilere göre istihdamda rekorlar kırıyoruz. İstihdam sayımız 32 milyon 712 bine ulaşarak tarihi zirvesini yeniledi. İşsizlik oranı da son 15 aydır tek hanelerde seyrediyor” dedi. Ayrıca İŞKUR aracılığıyla işe yerleşen vatandaş sayısının 1 milyonu aştığını söyledi.

Kadın, genç ve nitelikli işgücü teşvikleri devam ediyor

Kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahipleri için istihdam teşviklerinin süresinin uzatıldığını kaydeden Bakan Işıkhan, işgücü piyasasını destekleyici adımların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. "Asgari ücret desteğini 500 TL’den 700 TL’ye çıkarttık. Ayrıca TOBB ile yaptığımız protokol sayesinde işverenler artık İŞKUR’a kayıtlı iş arayanlara doğrudan ulaşabilecek" diye ekledi.

Bakan Işıkhan, 2024 yılı için işsizlik oranı hedeflerinin yüzde 9,3 olduğunu belirterek, “Bu hedefimize ulaşmak için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” dedi. Enflasyonu tek haneli rakamlara çekme hedefini yineleyen Bakan, Türkiye’nin ekonomik istikrarını koruma yolunda güçlü adımlar attığını vurguladı.