Endonezya Deniz Kuvvetleri, deniz savunma kapasitesini artırmak amacıyla Türkiye’den fırkateynler almayı planlıyor.

Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Muhammad Ali, donanmanın 79. Yıldönümü kutlamasında yaptığı açıklamada ülkesinin donanmasının yeterli seviyede olmadığını söyledi.

Ali, "Sularımız çok geniş, bu nedenle donanmamız yeterli seviyede değil. Gemiler, uçaklar ve diğer savunma ekipmanları ile savunma kapasitemizi artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanı, İtalya’dan Pattugliatore Polivalente d’Altura (PPA) siparişi verdiklerini ve Türkiye’den de birkaç fırkateyn alacaklarını şu sözlerle ifade etti:

İtalya’dan Pattugliatore Polivalente d’Altura (PPA) aldığımız gibi, Türkiye’den de birkaç fırkateyn gelecek.’

NUSRET 2024 Davet Tatbikatı gerçekleştiriliyor NUSRET 2024 Davet Tatbikatı gerçekleştiriliyor

Türkiye'den fırkateynlerin ne zaman temin edileceğine dair herhangi bir bilgi vermezken, Ankara'dan da konuya ilişkin bir açıklama paylaşılmadı.

Büyükelçi tersaneyi ziyaret etmişti

Endonezya’nın Türkiye Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, yakın zamanda İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nı ziyaret ederek İSTİF Sınıfı TCG İstanbul Fırkateyni gibi projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunmuştu.

Öte yandan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Haluk Görgün’ün liderliğindeki bir heyet, Endonezya’nın Cakarta kentinde önemli anlaşmalara imza atmıştı. Anlaşmada Türk savunma sanayii ürünlerinin ihracı da yer alıyor.

Editör: Ömer Göyce