Geçen yılın enflasyon rakamının netleşmesiyle birlikte, memur ve memur emeklilerinin maaş artış oranı yüzde 49,25, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık artış oranı ise yüzde 37,57 olarak belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine refah payı verilmesi için alternatifli bir çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışma, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

emekli maaşı-1

İktidara yakın medya kaynaklarına göre, ekonomi yönetimi, bütçe olanakları ve enflasyonla mücadele programını dikkate alarak emeklilere refah payı verilmesi konusunda bir çalışma yapıyor.

Ne kadar emekli maaşı alırım

Emekliler arasındaki zam farkı geçmiş yıllarda 1-2 puan düzeyindeyken, bugün Emekli Sandığı emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki fark 11.68 puan. Geçen yıl benzer bir formülle tüm kesimlere yüzde 30 zam yapılmış, en düşük maaşta eşitleme ve refah payı uygulanmıştı. Temmuz ayında 7 bin 500 liraya çıkarılan en düşük emekli aylığı için yapılacak yasal düzenleme ile en düşük emekli aylığının 10 bin lirayı aşması bekleniyor.

Emekli maaşı zammı

En düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik düzenleme, 16 Ocak'ta çalışmaya başlayacak olan Meclis'in gündemine gelecek. Emekli kök maaş zammı ve en düşük emekli aylığı olmak üzere 2 düzenleme masada bulunurken, refah payı veya seyyanen zam düzenlemesi de yapılabilir.