Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden Dr. Arash Etemadi liderliğinde gerçekleştirilen araştırmaya göre, özellikle kanser gibi önemli hastalıklara karşı 0 kan grubunun daha dirençli olduğu tespit edildi. Ancak, araştırma sonuçlarına göre, sadece kan grubuyla hastalık riskini belirlemek yetersiz olup, beslenme ve spor gibi faktörlerin de bu konuda etkili olduğu vurgulandı.

55 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, 0 kan grubuna sahip olmayan kişilerin bazı hastalıklarda ölüm oranının yüzde 9 daha fazla olduğu gözlendi. Dr. Arash Etemadi, kan gruplarının insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlamak için yapılan araştırmanın önemli olduğunu belirtti ve konuyla ilgili daha fazla araştırma yapılması gerektiğini ifade etti.

Gözleri kaşınıyorsa dikkat: Miyopi salgını Gözleri kaşınıyorsa dikkat: Miyopi salgını

Araştırmada ayrıca, kan grupları ile mide kanseri arasındaki ilişki incelendi. Bu kapsamda, A, B ve AB kan gruplarına sahip bireylerin, 0 kan grubuna sahip olanlara göre mide kanserine yüzde 55 oranında daha fazla yakalandığı ortaya çıktı. Öte yandan, 0 kan grubuna sahip bireylerin çevresel faktörlere, örneğin hava kirliliği gibi, karşı daha dirençli olduğu da belirtildi.