Emekliler için sağlıktan konaklamaya, kültürel etkinliklerden sosyal hizmetlere kadar birçok özel uygulama hayata geçiriliyor. Emekliler Yılı kapsamında kamu ve özel sektörle çeşitli protokoller imzalanacak. Bu protokoller kapsamında emeklilere hizmette öncelik, ayrıcalık ve indirim gibi imkanlar sunulacak.Kamu kurum ve kuruluşlarının ürettikleri bazı mal ve hizmetlerden ücretsiz veya indirimli faydalanacak kişilerin tespitine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılan emekliler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerden 31 Aralık 2024'e kadar %15 indirimli yararlanacak.

Emeklilere yüzde 15 indirimli sosyal tesis

Benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları (18 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları) Benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları (18 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 17 Mayıs'ta "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında yaptığı konuşmada, emeklilerin tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden kamu görevlileri gibi %15 indirimli faydalanabileceğini duyurmuştu.