Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 57,72 arttı Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 57,72 arttı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında emekliliğe hak kazanan işçilerin maaşlarının, 2025 yılında emekli olacaklara göre daha yüksek olacağı iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, konuya dair Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Bakan Işıkhan, emekli maaşları arasındaki farkın nasıl giderileceğine dair sorulan soruya, "Ekiplerimiz çalışıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz" dedi. Ancak henüz bu farkı gidermeye yönelik net bir formül olmadığını da ekledi.

2024-2025 emekli maaşı farkı

2024 yılında emekliliğe başvuran işçilerin, 2025 yılında emekli olacak işçilere göre daha yüksek maaş alacağı iddiaları son dönemde kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Hükümet yetkilileri bu durumu incelemeye alarak, vatandaşlar arasındaki maaş farkını ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bakan Işıkhan, bu konuyla ilgili detayların önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi.

Öte yandan, çalışma saatlerinin kısalacağına dair gündeme gelen iddiaları da yalanlayan Bakan Işıkhan, "Böyle bir çalışmamız yok" ifadelerini kullandı.

Emeklilik maaşı düzenlemeleriyle ilgili gelişmeler, emekliliği bekleyen milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor.

Editör: Elif Erbay