Altın fiyatları geriliyor! 27 Nisan 2024 altın fiyatları Altın fiyatları geriliyor! 27 Nisan 2024 altın fiyatları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz oranını yüzde 8,50'den yüzde 30'a yükseltmesine rağmen Dolar kuru hala yükselişte. Ekonomi uzmanlarına göre, 2024 yılında Dolar/TL kuru yükselişine devam edecek. 

"DOLARIN DÜŞMESİ PEK MÜMKÜN DEĞİL"

Duvar'da yer alana habere göre; Mali hizmetler firması SEB'in Gelişmekte Olan Piyasalar (EM) Baş Stratejisti Erik Meyersson, Türkiye'deki enflasyonun yeni ekonomi yönetimine rağmen kalıcı bir şekilde düşmesinin pek mümkün görünmediğini ifade etti.

SEB Gelişmekte Olan Piyasalar (EM) Baş Stratejisti Erik Meyersson, Türkiye'deki enflasyonun, siyasi sınırlamalar nedeniyle, ekonomi yönetiminin tahminlerine göre kalıcı bir şekilde düşmeyeceğini ve Türk lirasının 2024'te değer kaybetmeye devam etmesini beklediklerini belirtti.

"DEĞER KAYBI YAŞANACAK"

Bloomberg Ekim 2023 raporuna göre, yerel seçimlere yaklaşmanın politika sıkılaştırmasının süresini ve kapsamını sınırlayacağı, ancak Türk Lirası'ndaki değer kaybı baskısının, büyük ölçüde piyasa dışı önlemlerle hafifletilse de, gelecek yıl önemli bir değer kaybı yaşanacağı öngörülüyor.

Raporda, birçok gelişmekte olan ülkede yıllık enflasyon oranlarının, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin geçen yılın ilk çeyreğinde başlamasından bu yana kendi zirvelerinden 10-20 puan düştüğüne dikkat çekiliyor. Ancak, Doğu Asya dışındaki tüm gelişmekte olan ülkelerde enflasyonun hedefin önemli ölçüde üzerinde kalmaya devam ettiği belirtiliyor.

Ayrıca raporda, Türkiye dışındaki gelişmekte olan ülkelerde ekonominin daha fazla dezenflasyona işaret ettiği ifade ediliyor.