Yeni müfredatla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, müfredatın kademeleri olacağını ve 1'inci sınıftan 5'inci sınıfa ve 9'uncu sınıflarda uygulanacağını söyledi.

Matematik dersinden bazı konular çıkıyor mu?

Matematik dersinin konularının azaltılacağı iddiaları hakkında da konuşan Bakan Tekin şunları söyledi:

"Talim Terbiye Kurulumuzun çalışmaları sürüyor. Çalışmaların yüzde 80'i tamamlandı. Müfredat hazırlığı için alanında uzman yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Bunların yüzde 40'ı akademisyen, gerisi öğretmen. İşin bilimsel boyutunda ilgili akademisyenler, uygulamada da öğretmenler var. Bunlara göre değerlendiriliyor.Bizim önemsediğimiz öğrencilerin düzeyleri. Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir? Denetlemek ve onaylamakla görevli Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, ilkesel olarak çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredatı ortaya koyacak."

Liselere blok ders uygulaması mı geliyor? Liselere blok ders uygulaması mı geliyor?

"Ders kitapları dışından soru gelmeyecek"

Bakan Tekin, şunları kaydetti;

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) soru bankasına, soru hazırlama çalışmalarına ÖSYM uzmanları ve akademisyenlerin yanı sıra MEB'e bağlı okullarda görev yapan öğretmenler de dahil ediliyor. ÖSYM'nin YKS soru havuzunun tamamen müfredat konularını kapsayacak şekilde oluşturuluyor, öğrenciler müsterih olsun.