Ege Ordu Komutanlığının sevk ve idaresinde dost ve müttefik ülke unsurları katılımıyla devam eden tatbikat kapsamında Doğanbey Tatbikat Bölgesi'nde Savunma Sanayi Sergisi başladı.
43 Türk savunma sanayisi şirketinin teknolojilerini sergilediği etkinlikte, tatbikatın fiili atışlı bölümünde kullanılacak bazı ürün ve sistemler de ilk kez tanıtıldı.
Sergi, SİHA'lardan helikopterlere, savaş gemilerinden mühimmatlara, elektronik harp ve radar sistemlerine kadar birçok sistemi içeriyor. Türk savunma sanayisi, geliştirdiği ve ürettiği çeşitli teknolojileri katılımcı ülkelerin gözleri önüne sererek güvenlik güçlerinin hizmetine sunuyor.

Efes-2024 Doğanbey Tatbikat Bölgesi'nde Savunma Sanayi Sergisi açıldı.
Sergide, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve modern orduların ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan DAĞHAN H-620 hibrit tahrik sistemli paletli zırhlı muharebe aracı ilk kez tanıtılan araçlardan biriydi.DAĞHAN, hibrit tahrik sistemine sahip olan, zırhlı ve paletli bir zırhlı muharebe aracıdır. 17-20 ton arası bir ağırlığa sahip olan bu araç, yeni nesil teknolojilere sahiptir. Ayrıca, uzaktan komuta edilebilir ve üzerine 20-40 milimetrelik uzaktan komutalı silah sistemi entegre edilebilme özelliğiyle dikkat çekmektedir.DAĞHAN'ın önemli özellikleri arasında, düşük kızılötesi iz bırakma ve sessiz hareket etme yeteneği sağlayan hibrit tahrik sistemi bulunmaktadır.Ayrıca, stratejik hedeflere karşı kullanılmak üzere Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen KEMANKEŞ 2 mini akıllı seyir füzesi de ilk kez sergilendi.

Demir Çelik Fabrikasında patlama: Yaralılar var Demir Çelik Fabrikasında patlama: Yaralılar var

Efes-2024 Doğanbey Tatbikat Bölgesi'nde Savunma Sanayi Sergisi açıldı.