Dünya

Ebu Ubeyde: Netanyahu'nun ısrarı esirlerin tabutlarla döneceği anlamına gelir

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun askeri güç kullanma ısrarı konusundaki açıklamalarına yanıt verdi. Ebu Ubeyde, “bu durumda ailelerin seçim yapması gerekecek: Ya ölü ya da diri” dedi.

Abone Ol

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram üzerinden açıklama yaparak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun askeri güç kullanma konusunda ısrarla yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Netanyahu’nun ısrarına yanıt

Ebu Ubeyde, “Netanyahu'nun esirleri bir anlaşma yapma yerine askeri güç yoluyla serbest bırakma konusundaki ısrarı, onların ailelerine tabutlar içinde dönmeleri anlamına gelecektir ve ailelerin seçim yapması gerekecek ya ölü ya da diri” ifadelerini kullandı.

Askeri sözcü açıklamasında, Gazze Şeridi'nin Refah kentinde altı İsrailli esirin ölümünden Netanyahu ve İsrail ordusunun sorumlu olduğunu belirtti.

Ebu Ubeyde, “Netanyahu ve işgal ordusu, esirlerin öldürülmesinden tamamen sorumludur. Esir takası anlaşmalarını dar çıkarlar için kasten engellediler ve doğrudan hava saldırılarıyla onlarca esiri öldürdüler” dedi.

İsrail’de protestolar yeniden başladı

Refah’ta bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedinin bulunmasının ardından Netanyahu hükümetinin esir takası anlaşması konusundaki tutumuna karşı İsraillilerin tepkileri artmış, protestolar dün yeniden başlamıştı.

Tel Aviv ve Hayfa başta olmak üzere birçok yerde düzenlenen protestolar bugün devam etti.

Tel Aviv’de dün düzenlenen gösterilere 500 binden fazla kişinin katıldığı bildirildi.  

Esir takası müzakerelerinde anlaşmaya yanaşmayan Netenyahu ve hükümetine karşı dün ayrıca İsrail’in en büyük işçi sendikası Histadrut’un çağrısıyla grev yapıldı.

Aşırı sağcı Maliye Bakanı Smotrich’in işçileri tehdit etmesinin ardından Başbakan Netenyahu da bugün Histadrut’un çağrısına katılanları Hamas’a destek vermekle suçladı.

Histadrut’tan Netenyahu’ya cevap

Netenyahu’nun suçlamasını “kışkırtıcı” olarak niteleyen Histadrut sözcüsü, "Başbakan'ın kimlik vuruşuna atıf yapması kopukluğunun bir başka kanıtıdır. Gazze'de kaçırılanların geri getirilmesi çağrısının Sinvar'a yardım ettiği yönündeki kışkırtıcı iddia. Holokost'tan bu yana Yahudi halkının başına gelen en büyük felaketin sorumlusu olan Başbakan'ın, oğullarımızı ve kızlarımızı canlı olarak geri almak için çaba göstermesi daha doğru olacak, siyah torbalarda değil" ifadelerini kullandı.