İşverenlerin çalıştırdıkları işçilerine ait olan sigorta prim belgelerini göstermekte olan e - SGK bildirge şifre başvurusu nereye yapılır? SSK kapsamında olan sigortalı işçilerin işveren tarafından sigortalılara ait prim ve gün sayısını belirtmekte olan hizmet belgelerini görmek için e-SGK uygulama ekranına giriş yapmaları gerekmektedir. Bunu yapmak için de e – SGK şifre temin edilmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu e-SGK işveren şifresini daha öncesinde işverene ya da vekiline vermekteyken artık SGK e – bildirge şifresi internet üzerinden temin edilmektedir.

SGK işveren e – bildirge başvurusu internetten yapılamamaktadır. Daha önce de olduğu gibi iş yeri şifresi başvuru evrakları, SGK şifre formu, iş yeri tescil evraklarıyla birlikte verilmelidir. İlgili ekran ile iş yeri tescil başvurusu yapıldıktan sonra iş yeri tescil için gerekli olan evraklar ve e- SGK için gerekli olan belgeler SGK ilgili birimine ulaştırılmalıdır.

İnternetten e-SGK Şifresi Nasıl Alınır?

İnternet aracılığıyla SSK e-şifresinin alınabilmesi için öncelik olarak e-SGK şifre başvuru formu, SGK şifresi kullanıcı sözleşmeleriyle birlikte SGK’ nin ilgili olan birimine şifre başvurusunun yapılması gerekmektedir. SGK web sitesine girip e-SGK bağlantısına tıklamalısınız. Diğer uygulamalar üzerine tıklanmalı ve e – SGK şifre bölümüne tıklanmalıdır. TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapmalısınız. Tüm bu adımlar internetten e-SGK şifresi nasıl alınır? Sorusu için gerekli olan bilgilerdir.

e-SGK Şifresi Almak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

E – bildirge hizmetleri internet kullanıcı koduyla kullanıcı şifresi başvuru formu gerekmektedir. İşverene ait olan imza sürküsü, eğer şifre vekile verilecekse noter onaylı olan vekaletname, işverene ya ada işveren vekiline ait olan kimlik fotokopisi. Bu evrakların eksiksiz olarak tamamlanması gerekmekte ve şifre almak için hazır bulundurulmalıdır. E – SGK şifresi için gerekli belgeler içinde tüm bunlar vardır. Bu işlem için gerekli olan şartlar ve başvuru süreci için iletilmesi gereken evraklar tamamlanınca başvuru yapılmaktadır. Belirtilenler doğrultusunda e – SGK bildirge şifre başvurusu nereye yapılır? Sorusuna verilecek yanıt gereğince tüm işlemlerden sonra şifre alınabilmektedir.