Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere ve velilere bilgi sağlamak amacıyla oluşturulan e-Okul'un kapanış tarihi merak ediliyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, e-Okul üzerinden karnelerini ve devamsızlık bilgilerini takip edebiliyorlar. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte, 22 Ocak'ta verilecek karneler öncesinde e-Okul'un ne zaman kapanacağı sorusu gündeme gelmiş durumda. Öğretmenlerin 2024 1. dönem not girişi ve devamsızlık bilgilerini ne zaman tamamlayacakları da merak edilen konular arasında. İşte detaylar...

Eğitimcilere karşı şiddet doğrudan tutuklama sebebi sayılacak Eğitimcilere karşı şiddet doğrudan tutuklama sebebi sayılacak

e-Okul Ne Zaman Kapanacak?

Dönem sonlarında yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabiliyor, bu durum ise öğrenciler arasında E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yanlış bir algı oluşturabiliyor. Ancak, E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecektir.

Öğrencilerin karneler için not girişinin tamamlanmasını ifade eden e-Okul ekranının kapatılması artık gerçekleşmeyecek. Karne gününe kadar e-Okul ekranı açık tutulacaktır. Ancak öğretmenlere not ve devamsızlık girişlerinin, karnelerin verileceği 22 Ocak'tan birkaç gün önce kapatılması beklenmektedir.

e-Okul Giriş Ekranı Sınav Sonuçları Görüntüleme Ekranı

E-Okul girişi ile not bilgilerinizi, menüde yer alan "Not Bilgisi" bölümüne tıklayarak öğrenebilirsiniz. E-Okul üzerinden sınav tarihleri, haftalık ders programı ve devamsızlık bilgilerini görüntüleme imkanınız bulunmaktadır.

e-Okul Öğrenci ve Veli Girişi Nasıl Yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, öğrenciler için son derece önemli bir kaynak olmaya devam ediyor. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler arasında yoğun ilgi gören E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, yeni dönemin başlamasıyla birlikte eğitim gündeminin önemli bir konusu haline geldi.

Bu sistem, öğrencilere ait tüm bilgileri içererek eğitim alanında büyük bir şeffaflık sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bilgilere kolay erişim imkanı sunarak işleri büyük ölçüde kolaylaştırıyor. T.C kimlik numarası ve okul numarasıyla öğrenci bilgilerine kolayca erişim sağlanabiliyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde bulunan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencereden öğrencinin not bilgilerine ulaşabilirsiniz.