Şırnak'ta anne ve çocuğu sele kapıldı, vatandaşlar kurtardı Şırnak'ta anne ve çocuğu sele kapıldı, vatandaşlar kurtardı
E–devlet banka hesabı tanımlama, ödenek aktarımlarının hızlanmasını sağlayan bir hizmettir. Vatandaşlar kart bilgilerini sisteme kaydederek, parasal işlemlerde çabuk hizmet alır. IBAN tanımlama olarak da bilinen uygulamayı akıllı cihazlardan gerçekleştirmek mümkündür. İnternet bağlantısına sahip telefon, tablet, bilgisayar ile aynı çabuklukta tanımlama yapılabilir. Banka şubesine veya devlet dairelerine gitmek gerekmez. E – Devlet hesabına IBAN tanımlamak isteyenler, kendileri üzerine kayıtlı bir kart kullanabilir. Birimci derece akrabalar da dahil, farklı birinin banka bilgileri kullanılamaz. IBAN sayılarının manuel olarak yazılabileceği bir alan yoktur. E–Devlet’in ilgili sayfası açıldığında, ilgili TC kimlik numarasına kayıtlı hesaplar görünür.

E–Devlet Banka Hesabı Tanımlama Nasıl Yapılır?

E–Devlet kart tanımlama işlemi için anasayfada ki arama çubuğu kullanılmalıdır. E – Devlet IBAN tanımlama konusunda izlenecek adımlar şöyledir:
  1. Arama çubuğuna “şahıs ödemeleri” yazılır.
  2. “ Şahıs Ödemeleri Sorgulama”, “Şahıs Ödeme Banka Hesabı Tanımlama” ve “Şahıs Ödeme Durumları Görüntüleme” seçenekleri arasından hesap tanımlamaya ilişkin olanı seçilir.
  3. Tanımlama ekranında “Banka” yazılı buton mevcuttur. Buraya tıklanır ve Türkiye’de aktif olan bankalar sıralanır.
  4. Tanımlanacak hesap hangi bankada açılmışsa, o banka seçilir.
  5. İlgili bankada şahsa ait hesaplar görünür. Ödemelerin yatması istenen hesap seçilir.
  6. Bilgilerin Sosyal Güvenlik Kurumu ile paylaşılmasına dair onay verilerek işlem tamamlanır.

E–Devlet Banka Hesabına Ne Zaman Para Yatar?

E – Devlet kart tanımlama hizmeti, maaş veya ikramiyeler için değildir. Meslekî faaliyetler sonucunda alınacak maaş, firma hesaplarından işçinin beyan ettiği hesaba yapılır. E – Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’na iletilen banka bilgileri, işsizlik ödeneğini ve rapor harçlarını ilgilendirir. Mevcut şartlar itibarıyla SGK’dan ödenek almaya hak kazananlar, E – Devlet’te tanımlı hesap üzerinden destek görür. SGK ödenekleri, sigortalı olarak çalışanlar içindir. Hastalık veya iş kazası sebebiyle çalışamayanlar, doktor onaylı rapor ibraz edip işgöremezlik ödeneği alır. İşsizlik maaşı kapsamına girenler de aynı yoldan faydalanabilir. E – Devlet banka hesabı tanımlama sonrasında, beklenen ödenekler hemen yatmaz. Süre, işlem yoğunluğuna göredir.