Sertab Erener, İzmir konserini neden iptal etti? Sertab Erener, İzmir konserini neden iptal etti?

2023 yılında ünlü sanatçı Orhan Gencebay, oğlu Gökhan Gencebay'a Sarıyer'deki villasını düğün hediyesi olarak verdi. Ancak bu villa, 2018 yılından beri Dutfaz İşletmecilik Şirketi tarafından kiralanmış durumdaydı. Gökhan Gencebay, Beşiktaş'ta kirada oturduğu evin artık ihtiyaçlarını karşılamadığını belirterek villanın tahliye edilmesini istedi. Bu talep karşılık bulmayınca, Gencebay şirketi mahkemeye verdi.

Mahkemeye sunulan dilekçe

Gökhan Gencebay, İstanbul Sulh Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede, 2016 yılından beri Beşiktaş'ta stüdyo dairede aylık 30 bin lira kira ödeyerek oturduğunu ve evlendikten sonra bir odalı evin ihtiyacını karşılamadığını belirtti. Ayrıca, kiracı şirkete ihtarname göndererek villanın kendisi tarafından kullanılacağını, kira sözleşmesini yenilemeyeceğini ve 6 ay içinde tahliye edilmesini talep ettiğini dile getirdi. Aksi takdirde sözleşmeyi feshedeceğini ve dava açacağını belirtti.

Mahkeme kararı: 'Konut ihtiyacı gerçek ve samimi'

Mahkeme, konut ihtiyacına dayanan tahliye davalarında, ihtiyacın gerçekliğini kanıtlayan en önemli unsurun, davacının kirada oturması olduğunu vurguladı. Gökhan Gencebay'ın konut ihtiyacının gerçek ve samimi olduğuna hükmeden mahkeme, villa'nın tahliye edilmesine karar verdi.

Orhan Gencebay: 'Oğlum huzur içinde yaşasın'

Orhan Gencebay, mahkemeye sunduğu dilekçede, Sarıyer'deki villayı oğlu Gökhan ve torunu Efe'ye hediye ettiğini ve ailesinin mutluluğunun her şeyden önce geldiğini belirtti. Gencebay, oğlunun eve geçemediği için üzgün olduğunu ifade ederek, yanlışın düzeltilip Gökhan'ın villaya taşınmasını ve kira derdi olmadan huzur içinde yaşamasını istediğini belirtti.

Editör: Elif Erbay