Dilan Polat'tan yeni video: Sesimi duymak isteyenler olmuş Dilan Polat'tan yeni video: Sesimi duymak isteyenler olmuş

Haber Merkezi

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde kritik anlardan birisi de TRT’nin FETÖ’cüler tarafından işgal edilmesi ve darbe bildirisinin silah zoruyla okutulmasıydı. Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala, TRT’nin FETÖ’cülerden istihbaratın özel ekibi tarafından kurtarıldığını açıkladı.

O gece, FETÖ’cülerin yönetimi ele geçirmek için gittiği devlet kurumlarından birisi de TRT’ydi. Burada silah zoruyla darbe bildirisi okutuldu. Bu sırada aralarında daha önce FETÖ’cülükten görevden alınanlar da dahil bir grup eski istihbaratçı FETÖ’cü de, ele geçirmek üzere Emniyet İstihbarat Dairesine gelmişlerdi. Dönemin İstihbarat Daire Başkanı olan şu anki Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç o gün istihbaratı teslim almaya gelen FETÖ’cüleri yakalayıp gözaltına aldıktan sonra kurduğu ekiple Emniyet İstihbarat’ın karşısındaki TRT’nin ele geçirilmesi operasyonunu yönetti.

Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala, katıldığı bir televizyon programında TRT’nin FETÖ’cülerin elinden geri alınması talimatını kendisinin verdiğini açıkladı. Ala, o geceyi şöyle anlattı:

"Emniyet Genel Müdürünü tekrar arayarak TRT’nin yıkılması pahasına ‘eğer içeri giremiyorsanız, elinizde ne varsa binayı yıkın’ dedim. Verdiğim talimat budur. Emniyet İstihbarat zaten hemen karşısında TRT’nin. FETÖ’cüler de orayı teslim almaya gitmişlerdi. Eski görevden aldığımız istihbarat müdürleri dahil. Toplanmışlar kendi aralarında. Haberleşmişler ve orayı almaya gitmişler. Şimdiki Ankara Emniyet Müdürümüz o zaman oranın başkanı. Onları (FETÖ’cüleri) derdest ediyorlar, gözaltına alıyorlar. Benim talimatım da gidince gidip TRT’yi aldılar. Emniyet istihbaratı gitti ve TRT’yi teslim aldı temizledi o alçaklardan.”